15 / 05 / 2024

Karantina Adası restorasyon

Karantina Adası restorasyon

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, 155 sene önce salgın hastalıklarla mücadele merkezine dönüştürülen, Urla'ya bağlı Karantina Adası'ndaki 16 yapının restorasyonu için ihale düzenliyor.

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Urla Karantina Adası'nın hizmet verip vermediği mecliste!

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü bünyesindeki Urla Karantina Adası'nın hizmet verip vermediği meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Urla’daki ‘Karantina Adası’ restore ediliyor!

İzmir'in Urla ilçesinde; Osmanlı İmparatorluğu döneminde,  Fransızlar tarafından inşa edilen ‘Karantina Adası’ onarım çalışmalarıyla müze haline getiriliyor

Karantina Adası'nda restorasyon başlıyor!

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, 155 sene önce salgın hastalıklarla mücadele merkezine dönüştürülen, Urla'ya bağlı Karantina Adası'ndaki 16 yapının restorasyonu için ihale düzenliyor.

TİKA Sevakin Adası'nda 2. etap saha çalışmalarını tamamladı!

TİKA, Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nın restorasyon amacı ile Türkiye'ye tahsisi kapsamında ikinci etap saha çalışmalarını tamamladı.

TİKA Sevakin Adası'ndaki ilk çalışmalarını tamamladı!

TİKA, Sudan'daki Sevakin Adası'nın restorasyon çalışmalarındaki ilk aşama saha tetkik çalışmalarını tamamladı.

Sevakin Adası'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Sudan'ın Türkiye'ye tahsis ettiği Sevakin Adası'nda çalışmalar sürüyor. İslam tarihinin başlıca merkezlerinden olan Sevakin Adası'nda şu sıralar Osmanlı'nın Afrika'yı yönettiği yeri onarıyor.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Ayanikola Adası turizme kazandırılacak!

Ordu'da ziyaretçi potansiyeli açısından önemli olan Ayanikola Adası'nın, restorasyon ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacağı bildirildi.

Ordu Ayanikola Adası gün yüzüne çıkıyor!

Geçmişin izlerini koruyarak geleceğin modern Ordu’sunu inşa eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçi potansiyeli açısından oldukça önemli olan Ayanikola Adası’nı, yapacağı restorasyon ve çevre düzenlemesiyle gün yüzüne çıkaracak.

Kuşadası'na Tarık Akan Parkı!

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı, restorasyon ve çevre düzenleme projesi tamamlanarak 7 Eylül’de ziyarete açılan Güvercinada’da yapıldı.

Kuşadası Güvercinada 7 Eylül'de açılıyor!

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Güvercinada, Kuşadası’nın kurtuluş günü olan 7 Eylül’de açılacak.

Kuşadası Güvercinada projesi 2016'da tamamlanacak!

Kuşadası’nın simgesi konumunda olan Güvercinada’nın tarihsel kimliği ile bütünleştirilerek ziyarete açılması için başlatılan restorasyon projesinin son aşaması olan peyzaj çalışmalarının 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Karantina Adası restorasyon Haberi

Karantina Adası restorasyon

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, karantinaların yeniden toplun yaşamında yerini almaya başladığı bir dönemde İzmir Urla Karantina Adası'ndaki 16 yapının restorasyonu  için ihale açtı. Sputniknews'te yer alan habere göre, 8 Mayıs tarihinde onay verilen, 13 Mayıs tarihinde ilan duyurusu yapılan restorasyon ihalesi 16 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

İlan duyurusuna göre, İzmir Urla'ya bağlı, 1. derece arkeolojik sit alanı olan Urla Karantina Adası'ndaki Büyük Tahaffuzhane Binası ve Küçük Tahaffuzhane Binası, 1. grup kültür varlığı olarak tescilli, diğerleri 2. grup kültür varlığı olarak tescilli olmak üzere, toplam 16 adet yapının aslına uygun olarak restorasyonu gerçekleştirilecek.

Osmanlı İmparatorluğu'nun 155 yıllık eseri


Restorasyon ihale dosyasında yer alan rölöve raporunda, Karantina Adası'ndaki istasyonla ilgili şu bilgi bulunuyor:

"Restorasyon projesi çerçevesinde ele alınan Kültür Varlığı Olarak Tescilli On Altı...