22 / 05 / 2024

Karapürçek köyü

Karapürçek köyü

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, ceviz ağaçlarının çokluğu nedeni ile Cevizli Köyü olarak ta bilinen Karapürçek Köyü sakinleri, yol ve arazi şartlarından dolayı köyün yerinin değiştirilmesini istiyor.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Altın şaha kalktı! Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları

Son günlerde aşağı yönlü hareket eden altın fiyatları bugün şaha kalktı. 1900 doların altına kadar gerileyen ons altın bugün 1903 dolardan işlem görüyor. Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları.

Altın ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, altından, pırlantalı altından, kıymetli metallerle kaplama adi metallerden olan ürünlerin Avrupa Birliği (AB) ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler haricinde olan yerlerden ithalatında yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak

Euro yükselir mi, elimizdeki euroları bozduralım mı? Net yanıt geldi! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın!

Avrupa Merkez Bankası bu hafta faizleri 50 baz puan artırdı. Kararın hemen ardından euro kuru yükselişe geçti. Yatırımcılar ise ''euro yükselir mi, elimizdeki euroları bozduralım mı? sorusunun yanıtını araştırıyor. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Net yanıt geldi...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Kıyıda köşede altını olanlar dikkat! Altında deprem! 8 Ağustos altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Haftanın ilk iş gününde altın fiyatları düşüşe geçerken yatırımcılar ve altın almak isteyenler altın fiyatlarını araştırıyor. Kıyıda köşede altını olanlar dikkat. İşte son dakika altın fiyatları 8 Ağustos 2022...

Alp Kırşan Bodrum'dan köy evi aldı!

Bodrum'a taşınan sunucu ve oyuncu Alp Kırşan, Bodrum'da köy evi satın aldı. Kırşan, köy evi için 1 milyon TL ödedi.

Çankırı Obruklu Köy'ün sakinleri yeni köylerine taşınıyor!

Çankırı'da, çevresinde yer sarsıntılarına bağlı derin çukurlar meydana gelen ve taşıma kararı alınan Obruklu köy sakinleri yeni köylerine taşınıyor!

Köy Zekeriyaköy'ün toplam geliri 239.9 milyon TL'ye artırıldı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden olan KÖY projesinde Yüklenici ile yapılan Sözleşmeye Ek-20 No.lu Protokol ile Arsa Satışı Karşılığı Asgari Şirket Payı Toplam geliri 201 milyon 310 bin 950 TL'den 239 milyon 972 bin TL'ye artırıldı.

Bilkent ve Etlik şehir hastaneleri 14 Mart'ta açılacak!

Altındağ Karapürçek Köroğlu Parkı'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinin 14 Mart'ta hizmete açılacağını söyledi.

Çankırı Obruklu Köy yeni yerine taşınacak!

Çankırı'da Obruklu köyün sakinleri için eski yerleşim yerine iki kilometre uzaklıkta, Ankara yolu üzerinde 65 konut ve 45 ahırdan oluşan modern bir köy inşa ediliyor.

Belediye, AVM ve otellere Sıfır Atık'a geçme zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Demir-çelik ithalatına ek mali yükümlülük getirilmesine ilişkin karar!

Cumhurbaşkanlığı'nın Demir-Çelik Ürünleri İthalatında Geçici Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar ile demir-çelik ithalatına ek mali yükümlülük getirildi..

Çankırı İnançköy TOKİ başvuruları başladı!

TOKİ Çankırı İnançköy projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Karapürçek köyü Haberi

Karapürçek köyü

Tosya ilçesine bağlı Karapürçek köyünde vatandaşlar kış aylarında yaşadıkları olumsuzluklar, yolların ulaşıma elverişsiz olmasının yanı sıra heyelan riski bulunması nedeniyle resmi makamlara müracaat ederek köylerinin başka bir alana taşınmasını istedi. Yaklaşık 35-40 hanenin bulunduğu Karapürçek köylüleri, Tosya ilçesine yaklaşık 9 km mesafede bulunan Karapürçek köyünün hemen yakında bulunan 80 bin metrekare alandaki düz araziye taşınmasını istedi. Geçmiş yıllarda geçimlerini cevizcilik yaparak sağlayan ve ilçenin ceviz ihtiyacının neredeyse tamamının karşılandığı köyde sulama deposunun bulunmaması nedeniyle ceviz ağaçları da kurumu riski ile karşı karşıya.


Ceviz ağaçlarının çokluğu nedeni ile cevizli köyü olarak ta bilinen Karapürçek Köyü sakinlerini, "Bizim köyümüz bundan kısa bir süre önce Tosya’nın ceviz ihtiyacını karşılıyordu. Fakat şu anda gördüğünüz gibi köyde sulama depomuz olmadığı için ceviz ağaçlarının birçoğu kurudu....