03 / 05 / 2024

Karasu Limanı açılış

Karasu Limanı açılış

Sakarya Yeni Haber Gazetesi yazarlarıdan Cihan Ersöz bugünkü köşe yazısında Karasu Limanı neden gecikti sorusuna yanıt verdi..

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin karadaki merkezi olarak inşa edilen Filyos Limanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete açılıyor.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı 2 Mayıs'ta açılıyor!

Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın VIP açılışı, 2 Mayıs tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile yapılacak.

Sakarya IC Karasu Limanı açıldı!

Sakarya'da hayata geçirilen IC Karasu Limanı, hizmete açıldı. IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, Karasu Limanı’nın 76 milyon dolar yatırım ile inşa edildiğini belirtti.

Mersin Limanı açıldı!

Akfen Holding, toplam 6 milyar TL’lik yatırım paketinin ilk açılışını Mersin Limanı’nda yaptı. Hamdi Akın, sırada toplam değeri 5.5 milyar TL'yi bulan altı açılış daha olduğunu söyledi.

APM Terminals İzmir Limanı açılış için gün sayıyor!

İkinci fazın tamamlanmasıyla Ege Bölgesi'nin en büyük konteyner limanı olacak APM Terminals İzmir'in, açılışına sayılı günler kaldı.

Sakarya Karasu Limanı Kasım'da açılacak!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 1995'te temeli atılan Karasu Limanı'nda çalışmalar devam ediyor. Limanın, kasım ayında hizmete açılması hedefleniyor.

İzmir Petkim Konteyner Limanı açılışa hazır!

İnşaatı yaklaşık üç yıl süren İzmir'deki Petkim Konteyner Limanı tamamlandı. Resmi açılışının yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Karasu Limanı'nın inşaatı Ağustos'ta başlayacak!

Ulaştırma Bakanlığı 13’ncü Bölge Müdürlüğü Kontrol Amiri Erdem Öncebe, İl Koordinasyon Kurulu’nda, Karasu Liman inşaatının Ağustos ayında başlayacağını ve yıl sonuna kadar biteceğini söyledi.

Asyaport Limanı bugün açılıyor!

Yılda 2,5 milyon konteyner yüklenip boşaltılacak liman Asyaport, bugün açılıyor. Yaklaşık 450 milyon dolarlık Asyaport, 2016’da tam kapasite ile çalışacak.

Aliağa konteyner limanı açılış için gün sayıyor!

Aliağa ilçesinde Ege'nin en büyük konteyner limanını inşa eden APM Terminals Genel Müdürü Larsen, Türkiye'nin en büyük konteyner limanlarından biri olacak APM Ege Terminali'nin hızla ilerlediğini belirtti.

Ege'nin en büyük konteyner limanı açılış için gün sayıyor!

İzmir Aliağa'da Petkim Limanı'm (Petlim) işletecek olan APM Terminals, hizmet binasını Menemen Ulukent'te açtı. Limanın 1. aşamasının bu yılın 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Emlak İstasyonu Karasu'da açılıyor!

Yöneticiliğini Adem Demirtürk'ün yapacağı Emlak İstasyonu Demirtürk Emlak Karasu'da açılıyor. Emlak franchise zincirini genişletmek için emin adımlarla yoluna devam eden Emlak İstasyonu hızlı büyümesini sürdürüyor.

Karasu Limanı açılış Haberi

Karasu Limanı açılış

Kamuoyu, Karasu Limanı hakkında neler biliyor?

   Sadece şunları:

   Mendirek inşaatını yapan İçtaş, bakanlığın açtığı Yap-İşlet-Devret ihalesini kazandı. Firma 73 milyon dolar yatırım yapacak ve limanı 19 yıl işletecek. Yer teslimi 21 Ağustos 2014’te Vali Hüseyin Avni Coş ve Milletvekili Hasan Ali Çelik’in de katıldığı bir törenle yapıldı.

   Şartnameye göre liman inşaatının yer tesliminden itibaren 18 ay içerisinde tamamlanması gerekiyor.

   21 Ağustos 2014’ten bu güne kadar 7 aya yakın süre geçti. Ortada bir çalışma yok!

   Herkes neden diye soruyor. Üçüncü boğaz köprüsünü alan şirketler birliğinin ortağı İçtaş gibi bir firma, 18 aylık inşaatı bitirme süresinin 7 ayını neden heba etsin?

   Tam bu noktada bilinmeyenlere bakmakta yarar var.

   Birincisi… Yer teslimi töreni, tamamlanması gereken siyasi şova dönük süreçlerinden biriydi.

   İkincisi… 21...