16 / 05 / 2024

karasu savunma sanayisi

karasu savunma sanayisi

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Bakanlar Kurulu'nun BMC'ye savunma sanayi kenti inşa etmek üzere Sakarya-Karasu'da 2 bin 500 dönüm arazi tahsis ettiğini belirtti.

Türk savunma sanayisinden deprem bölgesine 8 milyar liralık yatırım!

Türk savunma sanayisi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde zarar gören şehirlerde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayarak 8 milyar liralık yatırım imzalayacak.

Dorçe Prefabrik'ten savunma sanayisi için modüler yapılar!

Dorçe Prefabrik, Afrika'nın tamamı, CIS bölgesi, Orta Doğu ülkelerinde ve Türkiye'de; Birleşmiş Milletler, NATO ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurumlar için modüler yapılar üretiyor.

Sakarya Karasu'da savunma sanayi tesislerinin temeli atılmadı mı?

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ethem Sancak’ın yaptığı BMC’ye Sakarya Karasu’da savunma sanayi tesisi kurmak için tahsis edilen Hazine arazilerinin 473 bin 866 metrekare daha genişletildiği meydana çıktı...

Savunma sanayisi 2020'de ihracatla güçlenecek!

Savunma sanayisi, gelecek yıl, askeri alanda edinilen tecrübenin sivil sektöre aktarılması, ihracatın yerli ve milli teknolojilerle artırılmasıyla güçlendirilecek.

Karasu yeni yatırımlarla Kanal İstanbul ile yarışıyor!

Sakarya'nın Karasu ilçesi yeni yatırımlarla adeta Kanal İstanbul projesi ile yarışıyor. Proje Bazlı Teşvik Sistemi'yle yaklaşık 5 milyar TL yatırım alan ilçe, iş dünyasının radarına girdi. İlçe yeni yatırımlarla savunma sanayinin başkenti olacak...

Karasu, Kanal İstanbul projesiyle yarışıyor!

Sahip olduğu stratejik konumu, hızla gelişen sanayisi ve doğal güzelliği ile dikkat çeken yatırım bölgelerinden olan Sakarya’nın Karasu ilçesi, yeni yatırımlarla Kanal İstanbul projesiyle yarışıyor...

BMC, Sakarya-Karasu'da savunma sanayi kenti inşa edecek!

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Bakanlar Kurulu'nun BMC'ye savunma sanayi kenti inşa etmek üzere Sakarya-Karasu'da 2 bin 500 dönüm arazi tahsis ettiğini belirtti.

BMC'nin Karasu fabrikası 2 yıl içinde açılacak!

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, savunma sanayi fabrikasını ilçeye kurmak isteyen BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yönetim kurulu yetkilileriyle bir araya geldi.

ASELSAN yükselişini sürdürüyor!

ASELSAN, dünyanın en büyük savunma sanayisi kuruluşları listesinde 4 sıra yükselerek 58. sırada yer aldı.

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

Kibar Holding ve Assan'dan Karasu'ya alüminyum tesisi!

Kibar Holding, Assan Alüminyum ile birlikte Karasu'da alüminyum tesisi yatırımı planlıyor.Saka, Kibar Grubu'nun sanayi, hizmet ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren şirketlerini sektörlerinde öncü konumda olduğunu söyledi

Karasu Limanı, Temmuz'da faaliyete geçecek!

IC İçtaş Sakarya Karasu Liman Yatırım ve İşletmesi tarafından inşaatına devam edilen Karasu Limanı’nın 2016 Temmuz ayının ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Karasu Belediyesi ev yapmak isteyene tip proje veriyor!

Karasu Belediyesi tarafından ilçede köy statüsünden, mahalle statüsüne geçen bölgelerde uygulanmak üzere 5 tip proje hazırladı. Başkan İspiroğlu, bu projelerin yöre uygun ve estetik projeler olduğunu ve ilçenin çehresini değiştireceğini belirtti.

karasu savunma sanayisi Haberi

karasu savunma sanayisi

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Bakanlar Kurulu'nun BMC'ye savunma sanayi kenti inşa etmek üzere Sakarya-Karasu'da 2 bin 500 dönüm arazi tahsis ettiğini belirterek, "İzmir fabrikamızı kapatıp Karasu'ya taşıyacağımız gibi algı yarattılar. İzmir'deki fabrikamız kalacak. Büyük ihtimalle orada sivil alandaki hedeflerimizi gerçekleştireceğiz." dedi. 


Sancak, savunma sanayi alanını stratejik olarak gördüklerini ifade ederek, bu alandaki ürünleri Karasu'da üreteceklerini bildirdi. 


Ethem Sancak, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, BMC'nin yaklaşık 60 yıl önce British Motor Company adlı İngiliz şirket tarafından kurulduğunu, zamanla Egeli sanayicilerle ortaklık yapıldığını, şirketin daha sonra Çukurova Holding'in mülkiyetine geçerek yüzde 100 yerlileşmiş bir statüye dönüştüğünü anlattı.


Çukurova Holding'in yaklaşık 20 yıl önce düştüğü mali zorluklar nedeniyle BMC'nin kendini yenileyemediğini ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) çeşitli nedenlerle Çukurova Holding'e el koyması sonucu...