23 / 07 / 2024

Karayollarından vergi gelirlerine 50 milyar liralık katkı

Karayollarından vergi gelirlerine 50 milyar liralık katkı

Geçen yıl elde edilen 352 milyar liralık vergi gelirinin 50 milyar lirasını, karayollarını kullanan araçlardan alınan ÖTV, KDV ve MTV ile otoyol-köprü gelirleri üzerindeki vergiler oluşturdu.

Karayollarından İstanbul ve İzmir'de satılık 4 gayrimenkul!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'da yer alan gayrimenkulleri satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 25 Haziran ve 27 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.

Karayollarından Kozyatağı'nda satılık arsa!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Kadıköy Kozyatağı'nda yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 11 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.

Karayolları'ndan satılık arsa!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 16. Bölge Müdürlüğü, Sivas'ta yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 19 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

Özel İletişim ve Konaklama Vergisinde Yeni Zamlar mı Geliyor?

Son dönemde uygulanan ÖTV ve KDV zamlarının ardından, vergi düzenlemelerindeki artışlar devam ediyor. Yeni bir dönemde Özel İletişim Vergisi ve Konaklama Vergisi'nde yüksek oranlı zamların geleceği konuşuluyor. Bu zamlar ise 'Gözün aydın yüzde 52' olarak adlandırılmaya başladı. 

Kademeli emeklilikte yeni gelişme! Tek tek açıklandı!

EYT yasasının ardından kapsam dışında kalanlar erken emeklilik için ayrıntıları yakından takip ediyor. Emeklilik sisteminde emeklilik yaşı ve erken emeklilik hakları bireyin çalışma bilgilerine göre şekilleniyor. Fakat SGK tarafından vergi indirimiyle erken emeklilik müjdesi geldi.

Vergi borçları silinecek mi? Cezalara af geldi mi? Tek tek açıklandı, duyanların aklı başından gitti! Hemen bakın!

Vergi borçları silinecek mi? Cezalara af geldi mi? Tek tek açıklandı, duyanların aklı başından gitti... Hemen bakın...

Karayollarından Bursa Nilüfer'de satılık gayrimenkul fırsatı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü Bursa Nilüfer'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı.

2023’te yüzde 123 zam gelecekti! Düğmeye basıldı! Trafik cezalarına indirim geliyor!

Yeni yılda yeniden değerleme oranının yüzde 123 olacağının açıklanmasının ardından vergi, harç ve cezalar da bu oran da artacağı belirtildi. Vatandaşlar, trafik cezalarının yüzde 123 oranında artmasına tepki gösterdi. Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu oranı düşürme yetkisini kullana

Bankaların dağıttığı maaş promosyonlarından vergi alınacak mı?

Bankaların şirketlerle yaptığı maaş promosyonu ödemelerinden vergi alınabileceği yolundaki tartışmaya Prof.Dr. Murat Batı son noktayı koydu. Batı, bankaların yaptığı promosyon ödemelerinin maaş olarak sayılamayacağı için ücrete ilişkin gelir vergisi alınmayacağını yazdı.

KDV'de yeni gelişme! Oran yüzde 31’e geriledi

Vergi gelirlerine ilişkin yeni bir detay ortaya çıktı. Buna göre 2021 sonu, 2022 ilk yarısında, vergi ve genel gelirlerdeki tahakkuk tahsilat oranlarında düşüş dikkat çekti.

Benzin ve motorinde vergi indirimi olacak mı? Vergi indirimi gelirse benzin ve motorin kaç liraya düşer?

Benzin ve motorin fiyatlarına sık sık gelen zamların ardından vergi indirimi konuşulmaya başlandı. Peki benzin ve motorinde vergi indirimi olacak mı? İşte ayrıntılar...

Karayollarından vergi gelirlerine 50 milyar liralık katkı Haberi

Karayollarından vergi gelirlerine 50 milyar liralık katkı

Geçen yıl elde edilen 352 milyar liralık vergi gelirinin 50 milyar lirasını, karayollarını kullanan araçlardan alınan ÖTV, KDV ve MTV ile otoyol-köprü gelirleri üzerindeki vergiler oluşturdu. Karayolları Genel Müdürlüğünce geçen yıl karayolları altyapı yatırımlarına harcanan ödeneklerin 4 katı, toplam harcama tutarının ise 3 katı vergi ve ücret geliri elde...