13 / 05 / 2024

Karbon Aray Enerji Madencilik Nakliye San. ve Tic A.Ş.

Karbon Aray Enerji Madencilik Nakliye San. ve Tic A.Ş.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Adana, Ceyhan Sarımazı Beldesi'nde yapılacak Kömür Depolama, Eleme ve Paketleme Tesislerini gezecek...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Bitcoin madenciliğinde temiz enerji arayışı!

Çevresel etkileriyle tartışmaların merkezinde bulunan kripto para madencileri karbon salınımını azaltmak için çözüm ararken, enerji kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen madenciler için yenilenebilir kaynaklara ek olarak nükleer enerji ön planda.

Murat Savcı: Doğru yalıtım karbon salınımlarını azaltır!

Sürdürülebilirlik konusunun giderek önem kazandığından bahseden İzocam Genel Müdürü Murat Savcı, doğru yalıtımla karbon salınımlarını azaltıp enerji giderlerini düşürerek doğayı korumanın mümkün olduğundan bahsetti.

Tema İstanbul en çevreci ve enerji tasarruflu proje seçildi!

Tema İstanbul, projede sağladığı enerji tasarrufu ve düşük karbon salınımı ile TuREEFF tarafından ödüle layık görüldü...

Sıfır Karbon Çevre Enerji Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Sıfır Karbon Çevre Enerji Sanayi Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Azili tarafından kuruldu. 

Gt Karbon İzleme Ve Enerji Verimliliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gt Karbon İzleme Ve Enerji Verimliliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Savaş  Tosun tarafından kuruldu. 

Kocaeli Akçaray'da enerji hattı direkleri monte ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma konfor kazandıracak ve ivme arttıracak Akçaray tramvay inşaatı çalışmaları son hızla devam ediyor. Tramvay hattı yapım işlerinin sona yaklaşıldığı çalışmalarda tramvay aracının enerji hatlarını taşıyacak olan kataner direklerinin montajına geçildi.

Kocaeli Akçaray’ın enerji hattına ilk kazma vuruldu!

Akçaray’ın enerjisini besleyecek olan Alikahya’daki SEDAŞ’a ait indirme merkezinden depo sahasına kadar olan yaklaşık 6 kilometre enerji hattının kazı işlerine başlandı.

Ortadoğu Enerji, düşük karbon kahramanı ödülü almaya hak kazandı!

Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Enerji, Düşük Karbon Kahramanı Ödülü almaya hak kazandı. Ödül, Ortadoğu Enerji’ye, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi’nde verildi.

Eski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih!

Bir binanın enerji tüketimini ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Enerji kimlik belgesi yeni binalarda hemen alırken sski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih nedir?

AND projesinde karbon ayak izi sıfırlandı!

Anadolu Gayrimenkul, ilk ofis projesi olan AND şantiyesinde düzenlediği zirvede, sektörün profesyonellerini bir araya getirdi. AND 2015 Zirvesi adı verilen etkinlikte tüketilen yeşil enerji hesaplanarak, karbon ayak izi sıfırlandı.

Anadolu Gayrimenkul karbon ayak izini sıfırladı!

Anadolu Gayrimenkul, ilk ofis projesi olan AND şantiyesinde düzenlediği zirvede, sektörün profesyonellerini bir araya getirdi. AND 2015 Zirvesi adı verilen etkinlikte tüketilen yeşil enerji hesaplanarak, karbon ayak izi sıfırlandı.

Bina enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu!

Bina enerji kimlik belgesi; binanınızın enerji sınıfının belirlendiği binanın enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye deniyor. İşte, bina enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu!

Karbon Aray Enerji Madencilik Nakliye San. ve Tic A.Ş. Haberi

Karbon Aray Enerji Madencilik Nakliye San. ve Tic A.Ş.

Karbon Aray Enerji Madencilik Nakliye San. ve Tic A.Ş. ve Şahin Kömür Tic. A.Ş. Adana, Ceyhan Sarımazı Beldesi'nde Kömür Depolama, Eleme ve Paketleme Tesisi yapmayı planlamaktadır.


Çevresel Etki Değerlendirmesi yönetmeliğine göre proje hakkında halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için 12 Aralık 2012 tarihinde saat 11:00'da Şahin Kömür Tic. A.Ş., saat 12:00'da Karbon Aray Enerji Madencilik Nakliye San. ve Tic A.Ş. Sarımazı Belde Belediyesi Kahvehanesi'nde halkın katılımı toplantısı gerçekleştirecek.


Detaylı bilgi için