12 / 05 / 2024

karbon salımı azaltan villa

karbon salımı azaltan villa

Gölmahal Villaları'nda çatılardaki güneş kolektörleri güneş enerjisini depolayacak. Evler ise doğalgaz yerine ısı pompalarıyla ısıtılacak. Isı pompaları aynı zamanda klima görevi de görecek

Migros’tan Mart 2024 kampanyası! Un, şeker ve salçada dev indirim, tüm çikolatalarda bir alana bir bedava!

Migros’tan Mart 2024 indirimi geldi. Başlatılan kampanya kapsamında un, şeker ve salçada dev indirimler yapılırken tüm çikolatalarda bir alana bir bedava fırsatı başladı...

Dolar rekor tazeledi! 1 dolar bugün kaç TL? Dolar kaç lira? 28 Kasım Salı dolar alış satış fiyatı!

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde rekor tazeledi. Son üç aydır yükselişe geçen dolar bugün de yükselemeye devam ediyor. 1 dolar bugün kaç TL? Dolar kaç lira? 28 Kasım Salı dolar alış satış fiyatı.

Altın fiyatları fırladı! 14,18 ve 22 ayar altın bugün ne kadar oldu? 21 Kasım Salı altın fiyatları!

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları bugün adeta fırladı. Peki 24 ayar çeyrek altın kaç lira? Gram altın bugün ne kadar? 21 Kasım Salı altın fiyatları.

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Yatırımcılar dikkat! 14 Kasım Salı altın fiyatları

Altında sert düşüş haftanın ikinci işlem gününde de  yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Ons altın bugün 1949 dolardan işlem görüyor. Peki gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 14 Kasım Salı altın fiyatları.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Altında ters dalga! Fiyatlar düşüyor! Altın yatırımcıları hemen bakın! 7 Kasım Salı canlı altın fiyatları

Altın fiyatları yeni hafta düşüşle başladı. Aşağı yönlü hareketine bugün de devam eden altının ons fiyatı 1972 dolar oldu. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım, tam Ata altın ne kadar oldu? 7 Kasım Salı altın fiyatları.

Aras Company İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aras Company İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hamed Salımı, Kamyar Sarıolghalam, Saeed Akhlaghı ve Seyed Reza Alavıbakhtıarvand ortaklığında kuruldu.

A101’den ekim müjdesi! Tat horoz fasulye 46,90 TL’ye, Tusaş domates salçası 36,90 TL’ye, döküm sahan 319 TL’ye düştü!

A101, ekim ayına sürprizlerle dolu indirim kampanyasıyla girdi. Bu kapsamda, Tat horoz fasulye 46,90 TL’ye, Tusaş domates salçası 36,90 TL’ye, döküm sahan 319 TL’ye düşecek. İşte 5 Ekim 2023 A101 fiyat listesi...

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

Mercedes-Benz Türkiye, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 1.3 MWp kurulu gücünün bulunduğu güneş enerjisi santralini devreye aldı. Santral ile yıllık 900 ton karbon salımının önüne geçilmesi amaçlanırken elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak.

Güncel gümüş fiyatları! 1 gram gümüş kaç lira? 22 Ağustos Salı gümüş ne kadar?

Gümüş fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Altın ve dolardan sonra yatırımcılar gümüşe yönelmeye başladı. Dolar kuruna bağlı hareket eden gümüş bugün yükselişe geçti.  Peki 1 gram gümüş kaç lira? 22 Ağustos Salı gümüş ne kadar?

ŞOK’ta 3 kişilik salıncak 1.199 TL’ye, Cif tüm yüzeyler 31,90 TL’ye, akıllı hassas tartı 399 TL’ye düştü!

Uygun fiyata alışveriş yapmak isteyenler için ŞOK’tan büyük indirim haberi geldi. Bu doğrultuda, 3 kişilik salıncak 1.199 TL’ye, Cif tüm yüzeyler 31,90 TL’ye, akıllı hassas tartı 399 TL’ye düştü. İşte 27 Temmuz 2023 ŞOK fiyat listesi...

Gümüş gram fiyatı ne kadar? 23 Mayıs Salı güncel gümüş fiyatı...

23 Mayıs Salı günü gümüşün fiyatı ne kadar oldu? Gümüş fiyatları ne kadar? İşte güncel gümüş fiyatları...

karbon salımı azaltan villa Haberi

karbon salımı azaltan villa


Yalçınlar Grup’un Büyükçekmece’de yaptığı Gölmahal Villaları güneş enerjisinden ısınma sistemlerine kadar yeşil teknolojisiyle dikkat çekiyor. Projede yer alacak 38 müstakil villa kendi elektriğini üretip doğalgaz yerine ısı pompası ile ısınacak. Projede yağmur sularından yararlanılacak, atık sular ise kimyasallarla temizlenerek bahçe sulamasında kullanılacak.


Gölmahal Villaları Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, projedeki her detayda yenilene-bilir kaynaklara yer verdiklerini söyleyerek yeşü bina kriterlerini tüm unsurlarıyla yerine getiren bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Ervardar, Büyükçekme-ce’de her biri 580 metrekareden oluşan 38 vülanın Türkiye’nin

en yeşil projesine ev sahipliği yapacağını açıkladı. Hem enerji maliyetlerini azaltan hem de kişi başı karbon emisyonunu azaltan Gölmahal Villaları’nda ev sahipleri en yeşil evlerde yaşayacak.


Çatıda güneş kolektörleri var


Projede elektrik ihtiyacı proje içinde kurulacak rüzgâr türbinleriyle sağlanacak. Aynı zamanda güneş kollektörleri de villaların...