22 / 07 / 2024

Kardelen Sineması

Kardelen Sineması

Bir türlü alınacak kararla ne olacağı açıklanmayan Kardelen Sinemasının hali gerçekten içler acısı. Yıllardır virane bir şekilde Kent Meydanında ucube gibi duran binanın durumunun ne olacağı merak konusu haline geldi.

Kardelen Palet Plastik Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardelen Palet Plastik Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seda Yiğit tarafından kuruldu.

Atlas Sineması ve İstanbul Müzesi açıldı! 

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi bugün açılıyor!

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak.

Atlas Sineması, İstanbul Sinema Müzesi ile birlikte açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada restorasyon çalışmalar tamamlanan tarihi Atlas Sinemasının kapılarını açacağını belirtti.

Atlas Sineması'nın restorasyonu tamamlandı!

İki sene önce restorasyona alınan Beyoğlu'nun simgelerinden Atlas Sineması, şaşaaya büründü. 2021’in ilk aylarında açılacağı belirtilen Atlas Sineması'nda restorasyonun sonuna gelindi.

Atlas Sineması 2021’in ilk aylarında açılacak!

İki sene önce restorasyona alınan Atlas Sineması, içinde sinema müzesinin de olacağı yeni konseptiyle 2021 yılının ilk aylarında kapılarını açıyor.

Rexx Sineması yılan hikayesine döndü: Yıkılacak mı yıkılmayacak mı?

Rexx Sineması'nın akıbeti belirsizliğini koruyor. Salonun çevresinin levhalarla korunmaya alınması üzerine yıkımın başlayacağı iddia edildi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdıl Dara Odabaşı ise "Yıkım yok" dedi. Vakıf da, yıkımın şu an yapılmayacağını, güvenlik önlemi aldıklarını açıkladı. 

Rexx Sineması’nda yıkım başladı!

Kadıköy’ün en sevilen sinema salonları arasında yer alan Rexx Sineması’nda yıkım çalışmaları başladı. Metal saclarla çevrili olan sinema binasını görenler sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.

Kardelen 2020 İnşaat Nakliye Hafriyat Orman Ürünleri Yedek Parça Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardelen 2020 İnşaat Nakliye Hafriyat Orman Ürünleri Yedek Parça Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kardelen Pirsu Deniz tarafından kuruldu.

Kardelen Eğlence Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardelen Eğlence Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Fuat Ülgen tarafından kuruldu.

Kardelen Paslanmaz Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardelen Paslanmaz Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Karabıyık tarafından kuruldu. 

Kardelen Tek Yapı Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardelen Tek Yapı Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Cihat Erol tarafından kuruldu.

İnci Sineması'nın imar değişikliğine mahkemeden iptal kararı!

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

Kardelen Sineması Haberi

Kardelen Sineması

Mülkiyeti Bolu İl Özel İdareye ait olan ve 15 Mayıs 1998 yılında hizmete açılan, 30.04.2013 tarihinde de kira sözleşmesinin bitmesi nedeniyle tahliye edilen ve o günden beri de atıl durumda bırakılan Kardelen Sineması için hiçbir çalışmanın ve değerlendirmenin yapılmaması kafalarda soru işareti bıraktı.


Kent meydanında kendi haline bırakılan ve adeta ucube gibi duran binanın dış cephesi uyanık vatandaşların ilan tahtası haline getirilmesi gerçekten Bolu’ya yakışmayacak durumda. İl Genel Meclisinin bu bina hakkında ne yapacağı belirsizliğini korurken Bolu Belediyesi’nin de bu binayı alıp değerlendirip değerlendirmeyeceği de bir muamma yarattı.


Kardelen Sinemasının tekrar sinema olarak mı faaliyetine devam edeceği, yoksa yıkılıp yerine başka bir binanın yapılıp yapılmayacağı ise hala belirsizliğini korurken Bolulu vatandaşlar bir an önce atıl durumda bulunan sinema binası hakkında gerçek...