05 / 05 / 2024

Bolu'daki Kardelen Sineması'nın binası ne olacak?

Bolu'daki Kardelen Sineması'nın binası ne olacak?

Bir türlü alınacak kararla ne olacağı açıklanmayan Kardelen Sinemasının hali gerçekten içler acısı. Yıllardır virane bir şekilde Kent Meydanında ucube gibi duran binanın durumunun ne olacağı merak konusu haline geldi.



Mülkiyeti Bolu İl Özel İdareye ait olan ve 15 Mayıs 1998 yılında hizmete açılan, 30.04.2013 tarihinde de kira sözleşmesinin bitmesi nedeniyle tahliye edilen ve o günden beri de atıl durumda bırakılan Kardelen Sineması için hiçbir çalışmanın ve değerlendirmenin yapılmaması kafalarda soru işareti bıraktı.


Kent meydanında kendi haline bırakılan ve adeta ucube gibi duran binanın dış cephesi uyanık vatandaşların ilan tahtası haline getirilmesi gerçekten Bolu’ya yakışmayacak durumda. İl Genel Meclisinin bu bina hakkında ne yapacağı belirsizliğini korurken Bolu Belediyesi’nin de bu binayı alıp değerlendirip değerlendirmeyeceği de bir muamma yarattı.


Kardelen Sinemasının tekrar sinema olarak mı faaliyetine devam edeceği, yoksa yıkılıp yerine başka bir binanın yapılıp yapılmayacağı ise hala belirsizliğini korurken Bolulu vatandaşlar bir an önce atıl durumda bulunan sinema binası hakkında gerçek bir çalışmanın halka duyurulmasını istediler.


Bolu Gündem




Geri Dön