13 / 05 / 2024

kardeş payı hangi evde çekiliyor

kardeş payı hangi evde çekiliyor

Kanlıca’da çekilen ‘ Kardeş Payı’ nın yönetmeni; Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in oturduğu evde değişiklik yapınca ev sahibiyle papaz oldu. Formül başka ev tutarak çözüldü

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Pay senedi yatırımcıları rekor kırarak 7 Milyona ulaştı: Hangi şirketler halka arza çıkıyor?

11 Eylül 2023 tarihinde, pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı, son derece etkileyici bir artışla 7 milyon 140 bin 215 kişiye yükselerek rekor bir seviyeye ulaştı. Önceki ay, 31 Ağustos tarihinde kaydedilen 6 milyon 257 bin 415 yatırımcı sayısı rekorunu geçerek bu başarı elde edildi.

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi? 

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi sorusu sıklıkla merak edilir. Miras hukukunda bu konu ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmış olup gerekli yerlerde uygulanır. Peki kardeşler miras sürecinde farklı pay alabilir mi ve farklı pay almak yasak mı? İşte detaylar...

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Kaleseramik 25 TL sabit fiyatla bugün halka açılıyor! Kaleseramik hangi bankalarda var?  

Kaleseramik 25 TL sabit pay fiyatı ile halka arz ediliyor. Peki Kaleseramik hangi bankalarda var? İşte Kaleseramik halka arz ile ilgili detaylar...  

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Kardeşlerin mirastaki hakkı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşlerin mirastaki saklı payını kaleme aldı.

Çocukların mirastaki saklı payı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocukların mirastaki saklı payının nasıl belirlendiğini ve hangi şartlarda mirastan faydalanabileceklerini kaleme aldı. 

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Miras kalan ev pay sahibinden habersiz satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesi vefat ettikten sonra kardeşinin, dedesinin de payı olan bir evi sattığını belirten okuyucu, olayın üzerinden 20 sene geçtiğini söyledi ve dava açıp açamayacaklarını sordu.

Üvey kardeşler hangi durumlarda mirasçı olabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 kardeşiz. Bir fabrikamız var. İkinci eşten olan çocuk, fabrikada ama hissesi henüz yok. Fakat babamın üvey anneme de şirkette hisse verme ihtimali bulunuyor. Üvey çocuğun şirketteki hakkı iki katına çıkıp, bizimkilerden daha fazla mı olacak?' sorusunu cevapladı.

kardeş payı hangi evde çekiliyor Haberi

kardeş payı hangi evde çekiliyor

‘KARDEŞ Payı’ dizisi Kanlıca esnafını ihya ederken, aksilikler de yaşanıyor. Dizi gereği Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in yaşadığı evde problem çıktı. Yapım şirketi müstakil ev için, ev sahibiyle aylık 10 bin TL ve çekim olmadığında evlerinde kalabilecekleri bir anlaşma yaptı. Ancak yönetmen evde bazı değişiklikler yaptı.


EVİN sahibi evine gelip değişiklikleri görünce tartışma çıktı. Yapım şirketi, evin sahibi için aylık 2 bin 500 TL’lik başka daire kiralamak zorunda kaldı. Yeni sözleşmeye göre yapımcı, dizi bitene kadar bu kirayı ödemek zorunda. Ayrıca asıl ev için de 10 bin TL’lik ücret de ödenecek ve dizi bittikten sonra ev eski haline getirilecek.




Milliyet Cadde / Sercan...