06 / 05 / 2024

Kardeşlerime izale-i şuyu davası açarsam ne olur

Kardeşlerime izale-i şuyu davası açarsam ne olur

Size ve kardeşinize babanızdan miras kaldığını ancak sizin bu gayrimenkullerinizi satmak istediğinizi düşünelim. Kardeşlerinizin bu satışa engel olmaları durumunda, "Kardeşlerime izale-i şuyu davası açarsam ne olur?" diye soruyorsanız yanıtı haberimizde..

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Renault Clio’nun üvey kardeşi sonunda tanıtıldı: Bursa'da üretiliyor, fiyatı ise şimdiden gündem oldu bile

Türkiye'de en çok satılan modellerden biri olan Renault Clio’nun üvey kardeşi sonunda gün yüzüne çıktı. Sürpriz modelin fiyatı oldukça merak ediliyordu. İşte detaylar...

Miras hakkımı kardeşlerime devretmek için ne yapmalıyım?

Miras ayrımı, Medeni Kanuna göre yapılmaktadır. Mirasçı olan kız çocuğa da erkek çocuğa mirastan aynı ölçüde pay alır. Bunun dışında miras konusunda devir işlemi mirasçıların kafasını karıştırmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Miras hakkımı kardeşlerime devretmek için ne yapmalıyım? Miras ne zamana kadar paylaşılmak zorunda?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Özellikle mirasın nasıl paylaşılacağı ve bu paylaşım konusunda nelerin yapılacağına dair detayları sizler için işledik. İşte detaylar!

İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir? İzale i şüyu davasında ihaleye kimler girebilir?

İzalei şuyu, emlak literatüründe kullanılan bir terimdir. Peki “İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir?” İşte detaylar!

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Karacan Kardeşler Turizm Seyahat Acenteliği Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Karacan Kardeşler Turizm Seyahat Acenteliği Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Perihan Karacan tarafından kuruldu.

İzale-i Şuyu dava dilekçesi örneği 2022!

Ortaklığın giderilmesi davası, diğer bir ifadeyle izale-i şuyu davası hem taşınır hem de taşınmaz mallar adına açılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, İzale-i Şuyu dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte İzale-i Şuyu dava dilekçesi örneği 2022...

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

AKP'li Bakan'ın kardeşi THY'ye atandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kardeşi Seyyid Mahmut Nebati, THY'ye İkram ve Uçak İçi Ürünler Başkanı olarak atandı.

Kardeşlerime izale-i şuyu davası açarsam ne olur Haberi

Kardeşlerime izale-i şuyu davası açarsam ne olur

Kardeşlerime izale-i şuyu davası açarsam ne olur?

Babanızdan birtakım gayrimenkullerin miras olarak kaldığını ancak sizin bu gayrimenkulleri satmak istediğinizi farz edelim. Bu gibi durumlarda kardeşler arasında problemler ortaya çıkar. Kimi kardeş satılmasını isterken, kimisi ise bu satışın gerçekleşmesini istemeyebilir.


Ancak miras yolu ile kalan gayrimenkullerin mülkiyeti tüm kardeşler üzerinde aynı olacağı için, bir kişinin bile bunu satmak istemesi açılacak izale-i şuyu davası yani ortaklığın giderilmesi davası ile söz konusu olabilir.


Bu durumda söz konusu gayrimenkuller eğer arazi ise eşit bir şekilde kardeşlere pay edilir. Ya da pay edilemeyecek bir miras ise söz konusu gayrimenkul satılarak, satıştan elde edilen gelir kardeşler arasında paylaşılır.


Bu demek oluyor ki ortaklığın giderilmesi için açılacak izale-i şuyu davası sonrasında miras paylaştırılır.




Işıl Seren...