29 / 04 / 2024

Karesi Ekspresi tren seferleri

Karesi Ekspresi tren seferleri

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ankara-Balıkesir arasında yol çalışmaları nedeniyle iptal edilen tren seferlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

Doğu Ekspresi'nde yeni seferler ne zaman başlayacak? Yolculuk kaç saat?

Doğu Ekspresi'ne hem yurt içinden hem yurt dışından gelen yoğun talep üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Turistik Doğu Ekspresi'nin dışında yeni turistik tren rotaları oluşturmak üzere harekete geçti. Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni seferlerinin başlayacağı tarih de belli oldu.

Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yaptığı girişimlerle dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi'nin yanı sıra "Turistik Doğu Ekspresi" 29 Mayıs tarihindeseferlere başlayacak.

Nuri Ersoy: Turistik Doğu Ekspresi'ni hizmete sunuyoruz!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Turistik Doğu Ekspresi'ni hizmete sunuyoruz. Yeni hedefimiz ise Türkiye'de tren turizminin popülaritesini artırmak ve bu konsepti başka şehirlerimize de yaymak" şeklinde konuştu.

İkinci Doğu Ekspresi yolda!

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Doğu Ekspresi ile aynı güzergahı paylaşacak yeni tren projesinin ayrıntıları belli oldu. Çalışmalar kapsamında ikinci tren, sadece yataklı vagonlardan oluşacak. Doğu Ekspresi’ne göre bilet fiyatları daha pahalı olacak.

Doğu Ekspresi'ne alternatif proje!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğu Ekspresi'ne ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, ''Bir tren daha organize edelim. Turistik amaçlı gidenler o trenle seyahatlerini gerçekleştirsinler'' dedi.

İstanbul-Sofya Ekspresi, ilk seferine başladı!

TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile birlikte İstanbul-Sofya Ekspresi ilk seferine çıktı. İstanbul-Sofya Ekspresi için ilk tren, Halkalı Tren İstasyonu'ndan yola çıktı.

Van Gölü Ekspresi 5 ay sonra yeniden seferlere başladı!

Tatvan-Muş-Bingöl-Ankara arası tren seferleri, beş ay aradan sonra yeniden başladı. Tatvan-Muş-Bingöl (Kale)-Genç-Elazığ-Malatya-Sivas ve Kayseri güzergâhından Ankara’ya sefer yapan Van Gölü Ekspresi, Muş-Tatvan arasındaki demir yolu yenileme çalışmaları

Pamukkale Ekspresi sefere başladı!

Pamukkale Ekspresi, 7 yıl aradan sonra Denizli- Eskişehir arasında sefere başladı. Eskiden 15,5 saat süren Denizli-İstanbul yolculuğu, hızlı tren bağlantısıyla yaklaşık 11 saatte gerçekleşecek.

Pamukkale Ekspresi yarın seferlerine başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2008 yılında seferlerine ara verilen Pamukkale Ekspresi'nin, 19 Ocak 2015'te Eskişehir'den yüksek hızlı tren (YHT) ile bağlantılı olarak seferlerine başlayacağını bildirdi.

Bakan Elvan'dan Pamukkale Ekspresi müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2008 yılında seferlerine ara verilen Pamukkale Ekspresi'nin, 19 Ocak 2015'te Eskişehir'den yüksek hızlı tren (YHT) ile bağlantılı olarak seferlerine başlayacağını bildirdi.

Ada Ekspresi seferleri 3 yıl sonra yeniden başladı!

Yüksek hızlı tren (YHT) hattının inşası nedeniyle 1 Şubat 2012'den itibaren seferlerine ara veren Ada Ekspresi, Arifiye-Pendik hattında yolcu taşımaya başladı...

Ada Ekspresi seferlerine yeniden başladı!

Yüksek hızlı tren (YHT ) hattının inşası nedeni ile 1 Şubat 2012'den itibaren seferlerine ara veren Ada Ekspresi, Arifiye - Pendik hattında yolcu taşımaya başladı.

Karesi Ekspresi tren seferleri Haberi

Karesi Ekspresi tren seferleri


CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ankara-Balıkesir arasında yol çalışmaları nedeniyle iptal edilen tren seferlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Akın, 11 Mart 2016 tarihinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılması istemiyle vermiş olduğu soru önergesini, mevcut Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.


Akın'ın soruları


1. Ankara-Balıkesir arasında çalışan Karesi Ekspresi ile Mavi Tren seferleri yol yenileme çalışmaları nedeniyle 1 Nisan 2013 tarihinde sona erdirilmişti. Aradan 3 yılı aşkın geçmiş olmasına rağmen bu trenlerin seferlerine hala başlamamış olmasının nedeni nedir?


2. Tren seferlerinin iptaline gerekçe olarak gösterilen yol yenileme çalışmaları tamamlanmış mıdır?


3. Ankara - Balıkesir arasında Karesi Ekspresi ve Mavi Tren seferleri ne zaman...