18 / 05 / 2024

karma yurt sistemi 2015

karma yurt sistemi 2015

Hükümet Sincan Yetiştirme Yurdu'nda 17 yaşındaki çocukların küçük çocukları darp etmesine yönelik yaşanan olayın ardından Türkiye'deki tüm koğuş tipi yurtları kapatmak için düğmeye bastı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Emekli maaşı hesaplama sistemi değişiyor mu? Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika gelişmesi!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, karma emekli aylığı sistemi yerine bütün dönemleri kapsayan ve kendi içerisinde eşitlik sağlayan tek bir emekli maaşı hesaplama sistemine geçilmesi gerektiğini açıkladı. 

KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını resmen açıkladı. Peki KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde akreditasyon sistemi geliyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, yaptığı açıklamada yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde akreditasyon mekanizması kurulması üzerine çalıştıklarını söyledi.

Kale Kilit, yurt dışı fuarlarına çıkarma yaptı!

Dünyanın dört bir yanındaki farklı kıtalar ve coğrafyalarda yüzden fazla ülkeye ulaşan global bir marka olarak Kale Kilit, Eylül ayı boyunca yurt dışında düzenlenen fuarlarda en yenilikçi ürünleriyle yerini aldı.

Pratik İskele, yurt dışındaki pazar payını artıracak!

İnşaat sektörünü 'pratik iskele sistemi' ile tanıştıran Pratik İskele, patentine sahip olduğu ürünle üretim alanını büyüterek, makine parkurunu güçlendirdi. Firma ürününün yurt dışındaki pazar payını artırma hazırlığında.

Manisa Kula Halit Tokul İHL'nin yurdu ne zaman bitecek!

Partililerle birlikte incelemelerde bulunan Başkan Palabıyık, 200 kişilik karma yurt inşaatının en kısa sürede tamamlanacağını ve ikinci döneme yetiştirileceğini ifade etti.

Konforist akıllı kart sistemi uyguluyor!

Tasarımı, dekorasyonu ve yüksek standartlardaki hizmetleri ile üniversite öğrencilerine kariyer yolculuğunda konforlu bir yaşam alanı sunan Konforist, uygulayacağı “akıllı kart sistemi” ile yurt içerisinde para kullanımına son verecek.

Gayrimenkul karma proje ile gelişiyor!

Özellikle yabancı yatırımcıların tercihi olan karma projeleri üreten şirketler, hem yurt içi hem de yurt dışı tanıtım ofisleri kurarak satış sürecini tamamlıyor, yakın çevresindeki gelişim ve ilk çıkış fiyatı ile doğru orantılı olarak prim de yapıyor.

Şişli'de 66 bin metrekare alana karma bir proje yapılacak!

Şişli'de 66 bin metrekare alana karma bir proje yapılacak. Yurt Gazetesi' nin bugünkü haberine Çevre Bakanlığı, Şişli'nin göbeğinde okulların bulunduğu 66 bin metrekarelik alana el koyarak ' rant merkezi ' ilan etti...

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yurt dışına açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi uygulamasından eylül ayından itibaren yurt dışındaki vatandaşların da yararlanabileceğini söyledi....

Hızlı Geçiş Sistemi yarın başlıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğünün ortaklaşa işletecekleri Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), yarın uygulanmaya başlıyor

1.5 milyon konut 'ısı pay ölçümü sistemi'ne geçiyor!

Binalarda yakıt tasarrufu amacıyla hayata geçirilen 'ısı pay ölçümü sistemi'ne Eylül ayından itibaren 1.5 milyon konutun geçmesi bekleniyor. DAF Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Sibel Taşdemiroğlu sistemin yüzde 40 tasarruf sağladığını söyledi.

karma yurt sistemi 2015 Haberi

karma yurt sistemi 2015

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, benzer olayların yaşanmaması için devlet korumasındaki çocukları, koğuş tipi yetiştirme yurtlarından çıkararak sevgi ve çocuk evlerine yerleştirdiklerini anlatarak, "Sincan'daki durum üzerine iç denetim başlattık. Bu insan ve çocuk hayatı. O nedenle herhangi bir müsamaha, ihmal, gecikmeyi kaldırabilir, tolere edebilir durumda değiliz" dedi. 


Koğuş tipi, karma yurt sistemini sonlandırma çalışmalarının bittiğini aktaran İslam, bu tip yurtların tamamının haziran ayı itibariyle kapanmış olacağını açıkladı. İslam, 12 bine yakın çocuğun çocuk- sevgi evlerine alındığını, şu an karma sistemde kalan 800 çocuğun da bir ay içinde ev tipi kuruluşlara nakledileceğini söyledi. Şiddet eğilimi olan çocukların rehabilitasyonu için 62 "Çocuk Destek Merkezi" kurduklarını aktaran İslam, "Çocuklarımızın böyle karma bir yurtta değil, çocuk destek merkezlerinde kalması ve oradaki rehabilitasyon...