04 / 05 / 2024

kars Ani Ören Yeri

kars Ani Ören Yeri

Kars-Ermenistan sınırında tarihi İpek Yolu üzerinde kurulu ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi Ani Ören Yeri, kışın kar altında beyaza bürünen görüntüsüyle ziyaretçilerden ilgi görüyor...

Ani Ören Yeri sonbaharda bir çok turist ağırlıyor!

Kars şehir merkezine 42 kilometre uzaklıkta, Türkiye-Ermenistan sınırında yer alan Ani Ören Yeri, sonbahar mevsiminde de yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında yer alıyor...

Ne zaman altın alalım? sorusuna net yanıt Altın ve piyasa uzmanı Şirin Sarı'dan geldi! Bu rakamı gören kaçırmasın

Son günlerde ani iniş çıkış sergileyen altın fiyatlarında sular durulmuyor. Yatırımcılar ise ne zaman altın alalım? sorusunu araştırıyor.  Altın ve piyasa uzmanı Şirin Sarı'dan altın alımı için rakam açıklaması geldi. Bu rakamı gören kaçırmasın...

TOKİ Kars 309 konut ihalesi yarın!

Kars İli, Merkez İlçesi, Karacaören Mahallesi 309 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Kars Karacaören'e 309 yeni konut!

Kars İli, Merkez İlçesi, Karacaören Mahallesi 309 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Temmuz 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kars Karacaören 2019 kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kars Merkez Karacaören projesinde yer alan konutların kura çekilişi bugün yapılacak.

TOKİ Kars Karacaören 2019 projesi 30 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Kars Karacaören 2019 nerede? TOKİ Kars Karacaören 2019 fiyatları ne kadar?TOKİ Kars Karacaören 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Kars Karacaören 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Kars Karacaören 2019 kurası ne zaman? İşte TOKİ Kars Karacaören 2019 projesi 30 soruda tüm detaylarıyla...

Kars Haydar Aliyev Mesleki Anadolu Lisesi icradan satılıyor!

Kars İli, Merkez İlçesi, Karacaören Köyü'nde yer alan 22.508,00 metrekare yüzölçümlü Kars Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 milyon 250 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Kars KAÜ Kongre ve Kültür Merkezi 2018'de tamam!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleşkesinde inşaatı süren Kongre ve Kültür Merkezi’nde sona gelindi. 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Kars Kağızman'da inşaat sezonu açıldı!

Kars'ın Kağızman ilçesinde uzun süren kış aylarından sonra havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sezonu başladı.

TOKİ Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ihalesi bugün!

Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Parkı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İkmal İşi ihalesi bugün saat 15:00'da gerçekleşecek.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girdi!

Kars'ta bulunan Ani Harabeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edildi. Böylece, Türkiye'den listeye dahil edilen alan sayısı 16 oldu.

Kars’ta yollara sıcak asfalt yapılıyor!

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, “Kars-Selim-Sarıkamış-Karakurt arasında başlatılan asfaltlama çalışmaları sürüyor. Özellikle kış aylarında eksi 30’larıgören Kars’ta yollar Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) yöntemiyle yapılıyor.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

Ani Antik Kenti dünya mirası olacak mı?

Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmesi için çalışma başlatıldı.Kars Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay:"Ani Antik Kenti'nin Türkiye’deki 16'ncı dünya mirası olarak, kalıcı listede yerini almasını bekliyoruz"

kars Ani Ören Yeri Haberi

kars Ani Ören Yeri

Kars'a 42 kilometre uzaklıktaki Ermenistan sınırında tarihi İpek Yolu üzerinde MÖ 600'lü yıllarda bin 750 metre yüksekliğindeki platoda barındırdığı medeniyetlere ait eserleriyle Ani Ören Yeri, kış aylarında adeta beyaz örtüye bürünüyor.


"Dünya Şehri" olarak adlandırılan ve içerisinde halen yirminin üzerinde tarihi yapıya ev sahipliği yapan antik kent, 8 metre yüksekliğinde, 4 bin 500 metre uzunluğundaki surlarla kaplı.


Aras Nehri'nin batı yakasında yaklaşık 78 hektar alan üzerinde kurulan ve bugüne kadar Urartu, İskit, Pers, Makedon, Part, Ermeni, Sasani, İran, Roma, Bizans, Emevi, Abbai, Selçuklu, Moğol, İlhanlı, Karakoyunlu, Akkoyunlu, Osmanlı, Gürcü ve Rus egemenliğine giren ve bu medeniyetlerin izlerini taşıyan, zaman zaman yüz binin üzerindeki nüfusa ulaşan ancak yaşadığı büyük depremler sonrası 1600'lü yıllarda terk edilen  Ani Ören Yeri, özellikle kış aylarında dondurucu...