04 / 05 / 2024

Karsın kaderi ve ipekyolu hattı

Karsın kaderi ve ipekyolu hattı

Sabah Gazetesi köşe yazarı Mahmut Övür bugün ki köşe yazısında Kars'ta değişimi, Kars'ta gelişimi ve eksiklikleri ele aldı. İşte Mahmut Övür'ün bugün ki köşe yazısı;

Altının kaderi bugünden itibaren sil baştan değişecek! İslam Memiş ilk ve son kez açıkladı! Bakmayan çok pişman olacak

Son dakika altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde de aşağı yönlü hareket ediyor. Vatandaşlar altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Altının kaderi bugünden itibaren sil baştan değişecek! İslam Memiş ilk ve son kez açıkladı! Bakmayan çok pişman olacak.

TOKİ Kars Atatürk ve Bayrampaşa Mahallesi'nde dönüşüme başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kars'ın Kars'ın Merkez ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında 366 adet daire inşa edecek...

5 soruda dükkanların emlak ve çöp vergisi!

Kasım ayı itibari ile 2. taksit dönemi başlayan dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Kapadokya Cam Geri Dönüşüm ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kapadokya Cam Geri Dönüşüm ve İnşaat Limited Şirketi Mehmet Özen tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar projeleri kapsamında çalışmaları devam ediyor. Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu.

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası bugün başlıyor!

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için başvurular bugün itibari ile başlıyor. Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için başvurular Ziraat Bankası tarafından kabul ediliyor..

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satış tarihleri!

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile talep toplamaya başlanacak. İşte altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satış tarihleri...

Altın tahvili ve kira sertifikası nedir?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Güngör Uras 2 Ekim 2017 Pazartesi tarihinde talep toplanmaya başlanacak olan altın tahvili ve kira sertifikasını açıkladı.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor!

SABAH gazetesinin düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor. Kurultayda dönüşüm politikaları masaya yatırılacak

TTA Gayrimenkul'ün Adana ve Manisa'daki 3 taşınmazı satıldı!

Sümer Holding A.Ş. ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilen TTA Gayrimenkul'ün Adana ve Manisa'daki taşınmazları satıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Konya Güneysınır ve Sarayönü şehir konakları açılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yapımını sürdürdüğü Güneysınır ve Sarayönü şehir konaklarının inşaatını tamamladı.

216 Butik Plus'ta ticari alanların kiralama ve satışları başladı!

216 Yapı tarafından İstanbul'un gelişen bölgesi Çekmeköy'de inşa edilen 216 Butik Plus'ta ticari alanların kiralama ve satış işlemleri başladı.

Fetih Kentsel Dönüşüm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fetih Kentsel Dönüşüm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Umut Öztürk tarafından kuruldu.

Karsın kaderi ve ipekyolu hattı Haberi

Karsın kaderi ve ipekyolu hattı

Kars'ın kaderi ve ipek Demiryolu Çocukluğumun geçtiği Kars'ın o güzel caddelerini dolaşırken, üzüntüyle sevinci bir arada yaşadım. Ruslardan kalan o güzelim Baltık mimarisiyle yapılan taş binaların arasından yükselen ucube binaları ve yeni yapılaşmanın -TOKİ binaları gibi- eski şehirle uyumsuzluğunu görünce üzüldüm. Eski Kars'la hiç alakası yok. 


Ama sevindirici gelişmeler de var. En başta da tarihi eserlere sahip çıkılması. Bu alanda devletin yaptığı çok iyi işler var. Hasan Harakani Hazretleri'nin bulunduğu alanın restore edilmesi, 12 Havari Kilisesi'nin bakımı ilk göze çarpan işler. Bir de özel sektör tarafından yapılanlar var ki görülmeye değer. Son yıllarda sayıları giderek azalan eski Rus evleri restore edilerek otele dönüşüyor. 

Bunun ilk örneği Kar's Oteliydi. Şimdi buna Otel Sertikov da eklenmiş. Binanın dıştan görünüşü bile insanı etkilemeye yetiyor....