25 / 07 / 2024

Karşıyaka kaçak yapı yıkımları

Karşıyaka kaçak yapı yıkımları

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kent genelindeki kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden yapıların yıkımı veya zararsız hale getirilmesi için mücadele eden Karşıyaka Belediyesi, özel ekip kurdu.

Kaçak yapıların yıkılmasında flaş gelişme! AYM o hükmü iptal etti: Yıkım kararları 'mahkemelik' olabilecek!

AYM, belediyelere 'karar almadan' kaçak yapıları yıkma yetkisi tanıyan hükmü iptal etti. Böylece kaçak yapı sahiplerinin yıkım kararına karşı iptal davası açabilmesi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Ataşehir'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’nde imara aykırı kaçak yapılaşmaya göz yumulduğuna ilişkin iddialara karşı yerinde incelemeler yaptı.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Mahkemeden 'kaçak yapılarla ilgili' emsal karar!

Milyon dolarlık villaların yer aldığı sitede bulunan ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyette bulundu, kaçak yapıların yıkılması amacıyla karar verildi.

Eskiyen ve yıpranan yapıların envanteri çıkarılmalı, kaçak yapılar yıkılmalı!

Van’da yıkıma ve ölüme yol açan İran’ın Hoy kentindeki 5,9 büyüklüğündeki deprem, ülkedeki dayanıksız binaları tekrar gündeme getirdi. İMO Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların yıkılması gerektiğini belirtti...

Kaçak yapı tespitine denetçi drone çözümü!

Kısa sürede hayatımızın her alanında kullanıma giren drone, kaçak yapı tespitinde de kullanılabileceğini söyleyen Mimar Nihat Şen, ilçe belediyelerinin 6 ayda bir drone ile çekim yapıp karşılaştırmada kaçağı yakalayabileceğini söyledi...

Bursa'da kaçak yapılaşmaya İHA'lı önlem!

Bursa'da kaçak yapılaşmaya karşı insansız hava aracıyla kontroller sağlanıyor. Türkiye’de İlk defa kurulan Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı’nın Daire Başkanı M. Kürşat Gürsoy, kaçak yapılaşmaya karşı alınan önlemleri anlattı.

Kaçak yapılarla mücadele timi kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bodrum'da kaçak yapı ile alakalı kararlılığımız, mücadelemiz devam ediyor. Şu an bin 100 imar denetçimiz var, bu imar denetçi sayısını 2 bin 100'e çıkarıyoruz" dedi.

Kaçak yapılarla mücadele hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca başlatılan kaçak yapılarla mücadele hızlandı. Muğla’da tespit edilen 3 bin 200 kaçak yapı yıkılacak. Bakanlık belediyelere ‘yıkın yoksa biz yıkarız’ uyarısında bulundu.

Bursa’da kaçak yapılaşmaya taviz yok!

Bursa’nın ulaşım başta olmak üzere birçok kentsel sorunu da tetikleyen kaçak yapılaşmaya karşı etkin bir mücadele ortaya konması kentin zirvesinin tüm dinamiklerinin öncelikli gündem maddesi haline geldi.

Şanlıurfa’da 4 kaçak yapı yıkıldı!

Şanlıurfa’da kaçak yapılara karşı çalışmalar düzenleyen ekipler kaçak olarak inşa edilen 4 yapıyı yıktı.

Karşıyaka kaçak yapı yıkımları Haberi

Karşıyaka kaçak yapı yıkımları

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kent genelindeki kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden yapıların yıkımı veya zararsız hale getirilmesi için mücadele eden Karşıyaka Belediyesi, özel ekip kurdu. Risk içeren binaların yıkımına hız veren belediye ekipleri, Anadolu Caddesi üzerindeki kaçak yapıyı da vatandaşların isteği üzerine yıktı.


Kent disiplinini sağlamak ve yapı estetiğini geliştirmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, kaçak olarak inşa edilen yapılar ile can güvenliğini tehdit eden metruk haldeki binalara yönelik çalışmalarına hız verdi. Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, bir yıl içerisinde 500'e yakın kaçak ve risk oluşturan yapıyı güvenli bir biçimde yıktı ve ruhsata uygun hale getirdi. Yapılardaki kaçakların önüne geçilmesi ve kentin sağlıklı gelişimi konusunda bilgilendirme çalışmalarına da hız verildi. Son olarak Anadolu Caddesi üzerinde, geçmişte depo...