04 / 05 / 2024

Karşıyaka kentsel planlama alanı

Karşıyaka kentsel planlama alanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin ortak yaptığı ilçenin en büyük planlama alanındaki işlemler iptal edildi.

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

Karşıyaka'da hafriyat firması denetimi!

İzmir Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Tuğba Yıldırım, ağır hasarlı binaların yıkım işlerini hayata geçiren hafriyat firmalarının temsilcileriyle buluştu.

Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde protesto!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nin temel atma ve yıkım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende Atakent Mahallesi Emlak Bankası Konutları sakinlerinin protestosu ile karşılaştı.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm krizi! 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde mahalle sakinleri yüzde 45 sosyal donatı istenmesi nedeniyle protesto düzenledi.

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankası Konutları sakinleri, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarması sebebiyle, tepki gösterdi. 

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için ilk adım!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikahevi’nde yapıldı.

TMMOB'dan Karşıyaka’daki 'kat sıkıştırması' planlarına dava!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri'nin onayladığı “kat sıkıştırma” plan notlarına karşı dava açtı. TMMOB, kentsel fiziksel çevrenin iyileştirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Elazığ Karşıyaka'da 331 konutun yıkım çalışmaları başladı! 

Elazığ Karşıyaka Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili Elazığ Belediyesi ve TOKİ arasında yapılan görüşmeler tamamlandı. Firma yetkilileri ve hak sahipleri arasındaki görüşmeler tamamlandıktan sonra, 6 hektarlık alanda yeni binalar yapılacak...

Karşıyaka'da imar planı iptali!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin ortak yaptığı ilçenin en büyük planlama alanındaki işlemler iptal edildi.

TOKİ Kızılcahamam Karşıyaka 1. Etap ihalesi çok yakında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kentsel dönüşümle alakalı da TOKİ'ye talimat verdiğini ve Karşıyaka Mahallesi'ndeki 1. etap çalışmasının ihalesini çok kısa süre içerisinde yapacaklarını söyledi...

Karşıyaka kentsel planlama alanı Haberi

Karşıyaka kentsel planlama alanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin ortak yaptığı ilçenin en büyük planlama alanıyla ilgili önemli bir gelişme meydana geldi. Halk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Karşıyaka Belediyesi tarafından yeni yönetimi ve yeni imar komisyonu Cumhuriyet, İnönü ve Örnekköy Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 136 hektarlık planlama alanındaki yapılan işlemleri iptal etti.

1/1000 ölçekli kentsel yenileme amaçlı revizyon imar planında, İmar Komisyonu tarafından yapılan incelemelerin ardından, “re’sen” bazı sorunların tespit edildiği, tespit edilen konular ve askı sürecinde plana yapılan itirazların dikkate alındığı,  planın uygulamaya geçirilmesinde sorunlar yaratacağı kaydedildi. Karşıyaka Belediyesi’nin İmar ve Hukuk Komisyonları tarafından da kabul edilen yeni düzenlemeye göre şimdiye kadar yapılan tüm işlemlerin iptali istendi.

MÜLKLERİN NE ŞEKİLDE KULLANILACAĞI BELLİ DEĞİL

Karşıyaka Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Nilüfer Bakoğlu Aşık başta...