13 / 05 / 2024

Karşıyaka Sahnesi yıkıldı mı

Karşıyaka Sahnesi yıkıldı mı

Karşıyaka Sahnesi, modern bir tiyatro mekânı olarak yeniden inşa ediliyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necat Birecik'in temelini attığı tiyatro binası, sanatseverlere yenilenmiş yüzüyle hizmet vermeye devam edecek.

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde, sabaha karşı insanların uyuduğu sırada, 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılmasının ardından bina boşaltıldı.

Karşıyaka'da yıkım sırasında çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde protesto!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nin temel atma ve yıkım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende Atakent Mahallesi Emlak Bankası Konutları sakinlerinin protestosu ile karşılaştı.

Karşıyaka'da yıkılan okulun yeniden yapımı meclis gündeminde!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yenilenme gerekçesiyle yıkılan bir okulun tekrar yapılmaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yılmaz Özdil'in kaçak eklentili villasının 25 metrekaresi yıkıldı!

Yılmaz Özdil'in Bodrum'un Bitez Mahallesi'ndeki villasında yıkım işlemleri devam ediyor. Kaçak eklentilerle 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villadaki eklentilerin 25 metrekaresi yıkıldı...

Sivrice'de Dilek Apartmanı ekipler tarafından yıkıldı!

Elazığ'da yaşanan 6.8'lik depremin ardından,  Dilek Apartmanından 20 kişi sağ olarak çıkarılmıştı, 8 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı . Dilek Apartmanı ekipler tarafından  kontrollü olarak yıkıldı...

İzmir'de Hilltown Karşıyaka AVM açıldı!

İzmir’de Hilltown Karşıyaka AVM açıldı. Hilltown Karşıyaka, büyük açılışla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Açılışa özel gösteriler, 29 Ekim’e kadar devam edecek…

Adana’daki 62 yıllık fabrika yıkıldı!

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde 62 yıl önce inşa edilen ve kentin sembol yapılarından biri olan Karşıyaka Un Fabrikası'nın 35 metre yüksekliğindeki binası yıkıldı.

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Çin'deki 19 bina 5 ton patlayıcıyla yıkıldı!

Çin'de 165 milyon TL'ye yapılacak kültür kompleksi için 19 apartmana yıkım kararı çıkarıldı. Her biri 12 katlı 19 bina 5 ton patlayıcıyla 10 saniyede yıkıldı.

Niğde Efendibey Dönüşüm Projesi için 1.700 yapı yıkıldı!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 1700 eski yapının yıkıldığı Kentsel Dönüşüm Alanında 20 bin kişiyle kat karşılığı sözleşme imzaladıklarını belirterek, “Bu durum vatandaşımızın, belediyemize olan güveninin net bir göstergesidir” dedi.

Silivri Gümüşyaka'daki metruk bina yıkıldı!

Silivri Gümüşyaka mahallesinde 30 yıldır atıl durumda olan, can ve mal güvenliği açısından tehlike yaratan metruk yapı, Silivri Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Ankara Kızılay'daki eski Danıştay binası yıkıldı!

Ankara Kızılay’da bulunan Cumhuriyet dönemi mimarisini taşıyan Danıştay binası, Ankara 11. İdare Mahkemesi’nin açılan tescil davasında yürütmeyi durdurma kararı vermesine karşın yıkıldı.

Karşıyaka Sahnesi yıkıldı mı Haberi

Karşıyaka Sahnesi yıkıldı mı


İzmir'in gözde sanat merkezlerinden Karşıyaka Sahnesi, modern bir tiyatro mekânı olarak yeniden inşa ediliyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necat Birecik'in temelini attığı tiyatro binası, sanatseverlere yenilenmiş yüzüyle hizmet vermeye devam edecek. 

Akustiğinden ses ve ışık düzenine, sahne tekniğinden fuayesi ve idari yapısına baştan aşağı yepyeni bir görünüme kavuşturulacak yeni sahne izmir için de bir ilk olacak. 

Modern teknoloji ile güçlendirilerek depreme dayanıklılığı artırılacak 45 yıllık binanın 226 olan seyirci kapasitesi de 308"e ulaşacak. 


İZMİR'İN KARŞI YAKASINA BİR KÖPRÜ 

Kültür ve sanat ile adı birlikte anılan İzmir'de en büyük sorunun seyirci kapasitesi olduğuna vurgu yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik, temel atma töreninde yaptığı konuşmada; İzmir Devlet Tiyatrosu'nun "Karşı Yakaya' bir köprü oluşturduğunu ve Devlet Tiyatroları olarak kapasite sorununu burada çözüme kavuşturduklarını söyledi. 

Sanatseverlerle...