15 / 05 / 2024

Karşıyaka Tramvayında şerit daralması olacak mı

Karşıyaka Tramvayında şerit daralması olacak mı

Karşıyaka Tramvayı için Mavişehir’den start veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Çevre Yolu ile Atakent Kavşağı arasındaki güzergahı “karma trafik” olarak revize etti...

İzmir Karşıyaka'da imar hakları artırıldı! 'Yapı stoku kötü, deprem kuşağında' dendi!

İzmir Karşıyaka'nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin imar planında revizyona gidildi. İşte ayrıntılar...

Karşıyaka'da yıkım sırasında çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Peki Karşıyaka stat inşaatında son durum ne? İşte son gelişmeler...

Karşıyaka Stadı'nda ihale aşaması kaldı!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Büyükkarcı, "Artık yalnızca ihale aşaması kaldı. Bunu hızlandırmak adına Bakanımızla rutin toplantılara devam edeceğiz ve ekim ayı içerisinde tekrar toplanacağız" dedi...

Karşıyaka Stadı'nda yeni gelişme!

 Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "KSK'nin özlemle beklediği stadına kavuşabilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Stat Karşıyaka'nın geleceğidir" dedi.

Karşıyaka Stadı yeniden dava sürecinde!

Karşıyaka Stadı’nda dava süreci tekrar başladı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentte inşaatı süren statlarla ilgili olarak yaptığı açıklamalara tepki geldi.

Karşıyaka Stadı'nda yine itiraz şoku!

Göztepe Stadı'nda çalışmalar sorunsuz tüm hızıyla sürüyor. Stad, 219 milyon TL'ye mal olacak. Karşıyaka Stadı'nda ise yine itiraz şoku yaşandı.

Karşıyaka Stadı'nın imar değişikliği görüşüldü!

Temeli Başbakan Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül tarihinde atılan Karşıyaka Stadı'nda imar planı değişikliğine itiraz edildi. Yönetim ve itiraz eden Şehir Plancıları Odası konu ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Karşıyaka Stadı'nda imar planı değişiyor!

İZMİR Şehir Plancıları Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 bin kapasiteyle inşa edilmesi planlanan Karşıyaka Stadı için yaptığı imar planı değişikliğine askı sürecinin son döneminde itiraz etti

Karşıyaka Engelli Dinlenme Merkezi inşaatında sona gelindi!

Engelli bireyler kadar ailelerinin de sosyal yaşama daha fazla katılabilmesi için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nin inşasında sona gelindi.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

İzmir Karşıyaka Tramvayları imar planı askıda!

İzmir Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Karşıyaka Yalı Stadı'nda imar sorunu çözülemedi!

Karşıyaka Yalı'ya inşa edilecek yeni 15 bin kişilik yeni stadyum için açılan iptal davası düşürülmüş ve imar planı isteği çevrilmişti. Peki, Karşıyaka Yalı Stadı'nda son durum ne?

Karşıyaka Tramvayında şerit daralması olacak mı Haberi

Karşıyaka Tramvayında şerit daralması olacak mı


Karşıyaka Tramvayı için Mavişehir’den start veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Çevre Yolu ile Atakent Kavşağı arasındaki güzergahı “karma trafik” olarak revize etti. Böylece tramvay için şerit daraltması olmayacak; vagonlar ve araçlar aynı yolu kullanabilecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta ilk ray döşemesine başladığı Karşıyaka Tramvayı’nın bir bölümünde trafiğin daha rahat akması için proje değişikliğine gitti. Bu kapsamda, projesinde Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde orta refüjde korumalı olarak planlanan tramvay hattı, Aydın-Çanakkale çevre yolu çıkışı ile Atakent kavşağı arasındaki güzergahta korumasız olarak yapılarak karma trafik içinde hizmet verecek. Yetkililer, proje değişikliği kararının, söz konusu bölge ve çevresinde bulunan ticari-konut yoğunluğu ile bulvarın çevre yolu bağlantısı sebebiyle artan araç sayıları üzerinde yapılan değerlendirme dikkate alınarak alındığını belirttiler. 


Çalışmalar sürüyor

Karşıyaka Tramvayı...