04 / 05 / 2024

karşıyaka yat limanı kararı

karşıyaka yat limanı kararı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Karşıyaka Nikah Sarayı ile Vapur İskelesi arasındaki bölgeye yapacağı Karşıyaka Yat Limanı Projesi'ne Karşıyaka Belediye Meclisi'nden ret kararı çıktığı bildirildi...

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı yeniden ihaleye çıkarılıyor!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkılıyor.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

İzmir Karşıyaka'daki eğik binalar yeniden inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda geçen Mart ayında yıkım çalışmalarına başlanan Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'ndeki eğik binalara yönelik imar planı değişikliği masaya yatırıldı.

Karşıyaka Bostanlı'da yatık binalar yıkım için çözüm bekliyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı bölgesinde, 40 yılı aşkın zamandır yatık halde duran ve 3 ay önce tahliye tebligatı çıkarılan apartmanlarla ilgili belirsizlik devam ediyor.

Karşıyaka'daki 5 eğik bina tahliye edilecek!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Bostanlı bölgesinde yatık duran ve depreme dayanıklı olmadığı raporlanan binalar için valiliğin tahliye tebligatı göndermesiyle 5 binada bulunan bazı mülk sahiplerinin evleri boşaltılıyor.

Ankara Karşıyaka Sosyal Tesisi açılış için gün sayıyor!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yenimahalle Belediyesi'nin inşa ettiği “Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi” açılış için gün sayıyor.

Kalamış Yat Limanı ihalesi geri çekildi!

Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış Yat Limanı’nın doldurularak büyütülmesine karşı açtığı davalar sebebiyle Özelleştirme İdaresi’nin satışa çıkardığı Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi geri çekildi

Karşıyaka'ya 5 yeni yatırım!

AK Parti Karşıyaka İlçe Kongresi’nde açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, önemli kent yatırımlarının müjdesini verdi. 

Mega Yapı'dan Karşıyaka ve Bornova'ya konut projeleri yolda!

Mega Yapı, İzmir Karşıyaka’da 73 dairelik butik bir projeye hazırlanıyor. Projede satışlar Şubat 2018’de başlayacak. Bornova’da 160 dairelik bir proje* için de hazırlanan şirket Çeşme’de de turizm yatırımı planlıyor.

Büyükçekmece Yat Limanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükçekmece, Üstgeçit Durağı mevkiinde yer alan Büyükçekmece Yat Limanı'nın imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

karşıyaka yat limanı kararı Haberi

karşıyaka yat limanı kararı


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ağustos ayı meclis toplantısında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Karşıyaka İskelesi ile Nikah Sarayı arasında kalan bölge için hazırladığı Karşıyaka’daki Yat Limanı Projesi’ne ilişkin imar planı önerisinin, yat limanı için seçilen bölgenin ulaşım, ticaret ve coğrafik açıdan olumsuzluklara yol açacağı gerekçesiyle oy birliği ile reddedildiği belirtildi.


Açıklamada, Bakanlığın, ÇED raporu için görüş istediği kurumlardan biri olan Karşıyaka Belediyesi'nin ağustos ayı meclis toplantısında, Bakanlığın yat limanı amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin görüşüldüğü ve ret kararı alındığı kaydedildi.


Karşıyaka Nikah Sarayı ile Vapur İskelesi arasındaki bölge için hazırlanan projenin yer seçiminin yanlış olduğunun vurgulandığı Karşıyaka Belediyesi raporunda, şu gerekçelere yer verildi:


"Yat limanının kuzeyinde kalan Cemal Gürsel Caddesi ile ana ulaşımın sağlanması mümkün değildir. Yat limanı proje...