15 / 05 / 2024

karstaki asırlık binalar ne zaman yenilenecek

karstaki asırlık binalar ne zaman yenilenecek

Kars'ta tarihi ve kültürel zenginliğiyle birçok uygarlığın izini taşıyan asırlık binalar restore edilerek, hem korunacak hem de turizme kazandırılacak.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı önerisi!

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı alınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Teknoloji devleri asırlık şirketlerin yerlerini alıyor!

Asırlık şirketlerin yerini, 5-10 yıllık geçmişi olan teknoloji devleri alıyor. Ekonominin dumansız milyar dolarlık fabrikaları yükseliyor...

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

9 asırlık Notre Dame Katedrali yandı!

9 asır önce Paris'te inşa edilen tarihi Notre Dame Katedrali 8.5 saatte kül oldu. Ülkede tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldırmak için bağış kampanyası düzenleneceği açıklandı.

4 asırlık Midillili Ali Reis Camisi'nde restorasyon başlamadı!

İstanbul’da üzerine 600 yıllık çınarın düşmesi sonucu kullanılamaz hale gelen 434 yıllık Midillili Ali Reis Camisi’nde restorasyon bir türlü yapılamadı. 

Kayseri Kocasinan'daki 8 asırlık cami restore ediliyor!

Kocasinan Belediyesi, Himmetdede Mahallesi’nde yer alan 8 asırlık tarihi camiyi restore ediyor. 

İzmit'teki asırlık cami restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, Bağlıca Köyü’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

İzmit'teki asırlık ışık camii restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore ettiren İzmit Belediyesi Bağlıca Mahallesi (Köyü)’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

Niğde'deki 7 asırlık türbe restore edildi!

Niğde'de, Anadolu Selçuklu Hükümdarı 4. Rukneddin Kılıçarslan'ın kızı Hüdavent Hatun tarafından yaptırılan 7 asırlık türbe, restore edilerek turizme kazandırıldı.

Fenerbahçe Üniversitesi'ne 1.5 asırlık tarihi kampüs!

TBMM'den onay alan Fenerbahçe Üniversitesi, Abdülmecit döneminin başhekimi Arhiyeni'nin yaptırdığı Rum Okulu'nun 159 yıllık tarihi binalarında eğitim verecek.

karstaki asırlık binalar ne zaman yenilenecek Haberi

karstaki asırlık binalar ne zaman yenilenecek

Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğanay, Kars'ta, taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yönelik hibe desteği verileceğini söyledi.Genelde Ruslar döneminde bal tık mimari tarzıyla inşa edilen yüzyıllık binaların restore edilerek turizme kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti. Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay Türkiye'nin önemli tarihi kentlerinden biri olan Kars'ta, taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yönelik hibe desteği verileceğini söyledi.Genelde Ruslar döneminde baltık mimari tarzıyla inşa edilen yüzyıllık binaların restore edilerek turizme kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Doğanay, şöyle konuştu: 'Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik kapsamında 2016 yılı için proje ve proje uygulama yardımları için duyuruda bulunduk. Yönetmelik gereğince yüzde 40 proje yardımı, yüzde 70 proje uygulama yardımı almak için daha önce başvuruda bulunan ve komisyon kararında belirtilen sebeplerle ya da bütçe imkanlarının...