07 / 05 / 2024

Kartal gecekondu yıkımı

Kartal gecekondu yıkımı

Kartal Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Kartal Belediyesi hak sahipleri ile anlaştığı 20 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Demir ve Mehmet Küçükosman ortaklığında kuruldu.

Gülay Öztürk İnşaat Taahhüt Hafriyat Yıkım Mobilya ve Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülay Öztürk İnşaat Taahhüt Hafriyat Yıkım Mobilya ve Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Gülay Öztürk tarafından kuruldu. 

Diyarbakır Bağlar'da 250 yapı için yıkım kararı!

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti. Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi.

Kartal Belediyesi, metruk binaların yıkımına devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Ak Yıkım Hafriyat İnşaat Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Yıkım Hafriyat İnşaat Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Gül tarafından kuruldu...

Kartal'da riskli binaların yıkımı tamamlandı!

Kartal'da geçtiğimiz haftalarda çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bulunduğu bölgede risk taşıdığı gerekçesiyle boşaltılan binaların yıkım işlemleri tamamlandı...

Kartal'da riskli son binanın yıkımına başlandı!

Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki riskli binalardan sonuncusu olan Nuri Bey Apartmanı'nın yıkımına sabah saatlerinde başlandı. 

Kartal'daki Ünal Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Kartal'da, 6 Şubat'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın olduğu sokakta bulunan riskli Ünal Apartmanı'nın yıkımına başlandı.

Kartal'daki Uzunlar Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın olduğu bölgede tespit edilen riskli Uzunlar Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı.

Kartal gecekondu yıkımı Haberi

Kartal gecekondu yıkımı

Kartal Belediyesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında gecekondu sahipleri ve inşaat firmalarını buluşturmuştu. Yapılan buluşma sonrasında anlaşma sağlanan 20 gecekondu yıkıldı.


"Yerinde kentsel dönüşüm" sloganıyla çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi, , Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan 20 gecekondu sahibiyle müteahhidi bir araya getirerek anlaşmaya varmalarını sağlamıştı. 


Gecekonduların yerine 176 konut ile 4 villadan oluşan binalar yapılacak.  Yapılacak olan binaların içinde her türlü sosyal yaşam alanları bulunacak. Projenin 2 yılda tamamlanması planlanıyor. 


Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bu kent bu mahalle 2009 yılındaki haliyle şimdi ki hali arasındaki değişime ben bile yetişemiyorum” diye...