21 / 05 / 2024

Kartepe Hasanpaşa Konağında sona gelindi

Kartepe Hasanpaşa Konağında sona gelindi

Kartepelileri sosyal ve kültürel mekanlarla buluşturma hedefinde olan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in seçim taahhütleri arasında yer alan mahalle konaklarının ikincisi Uzunçiftlik Mahallesi’ndeki Hasanpaşa Mahalle Konağı tamamlanmak üzere.

Ankara'da Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı restore edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'nda bulunan Hallaçlı Mehmet Ağa Konağını restore edecek.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmayı bekliyor!

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Hasanpaşa gazhanesi kültür merkezi oluyor!

Tarihi Hasanpaşa gazhanesi, İBB tarafından kültür merkezi olarak halka açılıyor. Güryapı tarafından başlanan çalışmanın 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

Hasanpaşa Pazar Yeri açılış için gün sayıyor!

Kadıköy Hasanpaşa Pazar Yeri Zemin Altı Otopark ve Meydan Düzenleme çalışmaları Haziran ayında tamamlanacak...

Sakarya Alicanlar Konağı’nda sona gelindi!

Alicanlar Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yapan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Dış cephe tamamlandı. İç kısımlarda sona yaklaştık. İnşallah Mayıs ayında çalışmalarımızı tamamlayarak açılışa hazır hale getireceğiz. ” dedi.

Sakarya Alicanlar Konağı'nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Tarihi Alicanlar Konağı’nda başlatılacak dönüşüm çalışmaları için ihaleye çıkacaklarını belirtti

Konya Karapınar Şehir Konağı'nda sona gelindi!

İlçelere şehir konağı kazandırma çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Karapınar Şehir Konağı’nda son aşamaya geldi. İlçeye değer katacak yatırım 3 milyon 200 bin liraya mal olacak.

Konya Cihanbeyli Şehir Konağı'nda sona gelindi!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 10 ilçe ile birlikte Cihanbeyli’ye kazandırdığı şehir konağında son aşamaya geldi.

Bursa Ali Paşa Konağı Eylül'de hizmete açılacak!

Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Eyüp Sultan’daki Halit Paşa Konağı yıkıldı!

Darbe girişiminde bulunan FETÖ üyelerinin Eyüp Sultan’daki buluşma noktası olduğu ileri sürülen İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu'na aykırı olan Halit Paşa Konağı'nı yıkıldı.

Kartepe Hasanpaşa Konağında sona gelindi Haberi

Kartepe Hasanpaşa Konağında sona gelindi

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Hasanpaşa Ticaret Merkezi’ni daha modern hale dönüştürerek mahalle konağı haline getirdiği binadaki çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Kartepe’nin geleceğini şekillendirecek projeleri tek tek hayata geçiren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçe halkını Mahalle Konakları ile buluşturmaya devam ediyor. Mahalle Konakları projesinin startını Maşukiye’den veren Kartepe Belediyesi, ikinci konağını da Uzunçiftlik Mahallesi’ndeki Hasanpaşa Kalıcı Konut alanındaki Ticaret Merkezini daha rantbl hale getirerek mahalle konağına dönüştürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kısmi Kartepe Belediyesi’ne tahsis edilen ticaret merkezinin mahalle konağına dönüştürülmesi çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaptırılıyor. Kent olgusuna uygun fiziki görüntüsü ve içindeki fonksiyonları ile mahalle sakinlerine Mahalle Konağı olarak hizmet verecek Hasanpaşa Ticaret Merkezinde gerekli onarım ve bakım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Fiziki görüntüsü estetik ve kullanışlı hale...