05 / 05 / 2024

kaş gelemiş sit alanı

kaş gelemiş sit alanı

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 55. toplantı gündem maddeleri belli oldu. Toplantı 27 - 28 Ağustos 2015 saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak.

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiindeki mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen inşaat çalışmaları süren 40 adet kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. 

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü Patara antik kentini de içeren Gelemiş Mahallesi’nde yer alan iki ayrı parsel arazi Kaş Belediyesince ihale yoluyla satılacak.

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

Antalya'daki kaçak yapı çalışması durduruldu! 

Antalya'da üçüncü derece sit alanında inşa edilen kaçak yapı çalışmaları belediye ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. 

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Soner Yalçın'ın villasındaki kaçak eklentilere belediyeden suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'teki sit alanında bulunan  villasında bir kez daha kaçak inşaat yapması gündeme geldi. Beşiktaş Belediyesi, kaçak inşaat ile ilgili Yapı-Tatil Tutanağı ile yıkım kararı vermesinden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu...

Soner Yalçın'ın villasında yeni kaçaklar tespit edildi iddiası!

Soner Yalçın’ın, sit alanında olan villasında bir kez daha kaçak inşaat yapması “Bu kadarına pes” dedirtti. Kaçak yapıya ilişkin tutanak tutuldu, yıkım kararının yanı sıra para cezası da uygulandı...

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Gökçeada Belediyesi'nden kaçak yapı ısrarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak olduğu belirlenmesine rağmen Gökçeada Belediyesi, arkeolojik sit alanında yapılan iki katlı betonarme binalardaki çalışmalarına devam ediyor.

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

kaş gelemiş sit alanı Haberi

kaş gelemiş sit alanı


27.08.2015 Tarihinde Görüşülecek Konular:


1-Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Şirinyalı Mahallesi, 1497 Sokak, 5815 ada 1 parsel ile 5816

ada 3 parsel arasında yer alan Çınar ağacının Anıt Ağaç olarak tescil edilmesi talebinin

değerlendirilmesi.

2-Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Düden Şelalesi Falez Bandı 1 inci Derece Doğal Sit

Alanında falez bandının aydınlatılmasına yönelik projenin değerlendirilmesi.

3-Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Atatürk Parkı 1 inci Derece Doğal Sit Alanında trafo alanının

kiralanarak yerleştirilmesi talebinin değerlendirilmesi.

4-Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Bahçelievler Mahallesi 584 ada 1 parsel 1 inci Derece Doğal

Sit Alanında mimari proje ve vaziyet planının değerlendirilmesi.

5-Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, 27953 ada 3 parsel 1 inci Derece Doğal Sit Alanında mimari

proje tadilat talebinin değerlendirilmesi.

6-Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Kışla Mahallesi Kadınyarı Deresi 1 inci Derece Doğal Sit

Alanında istinat duvarı yapım talebinin değerlendirilmesi.

7-Antalya İli,...