30 / 04 / 2024

Kaş imar barışı

Kaş imar barışı

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde imar barışı gerekçesiyle birçok kaçak yapı inşa edildiği iddiasını meclis gündemine taşıdı...

Murat Kurum: Kaş'taki kaçak yapıları yıkacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kaş'taki yapılara ilişkin sorulara yanıt verdi. Bakan Kurum; "2018 yılından sonra yapılan ne kadar yapı varsa yıkacağız'' diye konuştu.

2022'de imar barışı yeniden çıkacak mı?

Kaçak ve ruhsata aykırı yapılar için geçtiğimiz yıl çıkartılan 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre geçtiğimiz sene mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi verildi. Peki, imar barışı yeniden çıkar mı? İşte detaylar...

İmar barışını 1 günle kaçıran vatandaşlar itiraz ediyor!

İmar Hukuku uzmanı Av. Gökhan Bilgin, imar barışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, süre sınırının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve 1 gün ile bir tarafta binlerce kişi ağır cezalarla karşı karşıya kalırken diğer tarafta 1 gün ile adeta ödüllendirildiğini belirtiyor…

İmar barışı ödemeleri nereye yapılacak?

Ruhsatsız ve kaçak yapılaşmayı kayıt altına alacak imar barışında başvurular alınıyor. Peki imar barışı ödemeleri nereye yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

İmar barışından yararlanmak isteyen fırsatçı komşusunu şikayet etti!

İzmir Seferihisar'da  Muzaffer Ulusoy isimli vatandaş, kaçak 3 katlı binası için imar barışından usulsüz bir şekilde faydalanan komşusu hakkında şikayette bulundu

İmar barışı, rant olarak görülmemeli! 

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mustafa Balbay, bugünkü yazısında imar barışı için kaçak yapılardan toplanan paraların rant olarak görüldüğünü anlattı...

İmar barışı fırsatçıları tek tek yakalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak yapı avı sürüyor. Son 1 ayda İstanbul’da imar barışı uygulamasına aykırı yararlanan 8 bin 435 yapı tespit edildi.

İmar barışına aykırı 4 bin kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı belirlendi. Bu yapılardan 423'ü yıkılırken, bin 278'i için suç duyurusu yapıldı.

İzmir'de 20 yıl sonra imar barışıyla gelen tapu!

İzmir’de Burçoğlu ailesi, 1999’da müteahhit ile arazileri için kat karşılığı inşaat anlaşması yaptı. Ancak müteahhit kaçak kat çıkınca inşaata ruhsat verilmedi. Aile, imar barışı ile tapularını aldı.

İmar barışı başvuruları için son 3 gün!

Türkiye genelindeki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıları kayıt altına almayı amaçlayan imar barışı uygulamasında başvurular için son 3 gün.

İmar barışı başvuruları için son 7 gün!

Türkiye'de 13 milyon kaçak ve iskansız yapıyı kapsayan imar barışı başvuruları için son günlere girildi. İmar barışı uygulamasından yararlanmak isteyenlerin son 7 günde başvuruda bulunmaları gerekiyor.

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017’den sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. Fırsatçılara para ve yıkım cezası geliyor..

Kaş imar barışı Haberi

Kaş imar barışı



CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde imar barışı gerekçesiyle birçok kaçak yapı inşa edildiği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Zeybek önergesinde "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 21 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız ya da ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışı uygulaması birçok art niyetli yapılaşmayı da beraberinde getirmektedir." dedi. 

"İmar barışının 31 Ekim 2018 tarihinden 31 Aralık 2018 tarihine uzatılması sonucu hızla artan kaçak yapılaşmanın son örneği de Antalya’nın doğası ve turizmi ile ön plana çıkan Kaş ilçesinde yaşanmaktadır. Ulusal ve yerel basında çıkan haberlere konu olan Kaş ilçesinde heyelan bölgesine yapılan imarsız lüks villalar iddiası,...