28 / 08 / 2024

Kaş Kekova turizmi ne durumda

Kaş Kekova turizmi ne durumda

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Baştak "Likya uygarlığının aydınlattığı bölge, tarihi, kültürel ve ekolojik açıdan çok büyük önemli değerleri barındırdığı için aynı zamanda bir deniz koruma alanıdır"

Doctic Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu!

Doctic Sağlık Turizmi Anonim Şirketi Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Can Sönmez, Murat Yılmaz, Mustafa Nihat Sütlaş ortaklığında kuruldu.

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Antalya Kaş'ta villa turizmi tartışması: İnşaatlar arttı!

Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Antalya Kaş kayıt dışı apart turizmine teslim oldu. Turizmciler "Böyle giderse geriye emlak ofisleriyle marketler kalır." dedi.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Antalya Cennet Koy'daki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altında olan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını sürecinde 48 saatte inşa edilen kaçak villanın yıkımı sahibi tarafından gerçekleştirildi. 

Kekova Koyu'nda yapılan kaçak villa 12 gündür yıkılamadı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa 12 gün boyunca devam eden söküm işleminden sonra hafriyat alandan kaldırılacak.

Antalya Kekova Koyu’nda 48 saatte yapılan villa söküldü!

Antalya Demre'de bulunan Kekova Koyu'nda, koruma altında yer alan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını kapsamında 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa, sahibi tarafından söküldü.

Demre'deki doğal sit alanına inşa edilen kaçak villa yıkılacak!

Antalya Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içinde korunması gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısına inşa edilen kaçak villa, mühürlendi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı...

Antalya Kaş betonlaşma ile mücadele ediyor!

‘Kaş Çevre Düzeni Planı’ kitle turizmi modelinin Türkiye’nin dört bir yanında yarattığı talana şimdiye kadar geçit vermeyen Kaş’ın, yerel turizm modelini tehdit ediyor.

Kaçak yapılan yayla evi yıkılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz'e Körfez ülkelerinden ilgi olduğunu vurgulayarak, bölge turizmi için çok önemli olan yaylalarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Yılbaşı turizmi nasıl geçer? Yılbaşı tatili kaç gün olacak?

2015 yılına kısa zaman kaldı. 2015 yılına girmeden geçireceğimiz son gece 31 Aralık 2014 Çarşamba gününe denk geliyor. Artık yılbaşı için son beş gün. Yılbaşı için tüm hazırlıklar devam ederken peki yılbaşında kaç gün tatil yapacağız?

Kaş-Kekova Sürdürülebilir Turizm Projesi toplantısı yapıldı!

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Baştak "Likya uygarlığının aydınlattığı bölge, tarihi, kültürel ve ekolojik açıdan çok büyük önemli değerleri barındırdığı için aynı zamanda bir deniz koruma alanıdır"

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur; Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu defalarca seslendirdik, dedi.

Kaş Kekova turizmi ne durumda Haberi

Kaş Kekova turizmi ne durumda

Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Projesi toplantısı, Antalya'da gerçekleştirildi.


Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Tolga Baştak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki toplantıda, 40 yıldan bu yana Türkiye'nin doğasını korumak, iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla faaliyette bulunduklarını söyledi.


Bugün karşı karşıya olunan ekolojik, sosyal ve ekonomik sorunların temelinde hızlı nüfus artışı ve insan faaliyetlerinin bulunduğunu anlatan Baştak, Doğal Hayatı Koruma Vakfı Yaşayan Gezegen Raporu'na göre mevcut yaşam tarzı ve tüketim alışkanlıklarını devam ettirebilmek için 1,5 gezegene eş değer doğal kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


Dünyanın kısıtlı doğal kaynaklarının sadece insanlar değil, tüm canlı türleri için yaşamsal öneme sahip olduğuna dikkati çeken Baştak, bugün dünya nüfusunun 7 milyarı aştığını dile getirdi.


Baştak, Akdeniz'in bir parçası olan...