13 / 05 / 2024

kasım ayı yatırım teşvik belgesi

kasım ayı yatırım teşvik belgesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kasım'da toplam 25,3 milyar TL sabit yatırım tutarı olan 1.009 teşvik belgesi düzenledi. Öngörülen istihdam yaklaşık 34 bin kişi oldu.

Toprak yatırımı için Ağustos ayını bekleyin!

Mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşın kafası parasını nerede değerlendireceği konusunda karıştı. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, geldiği bugünlerde yatırımcı Aksel, toprak yatırımı için Ağustos ayının beklenmesi gerektiğini söyleyerek nedenlerini açıkladı.  

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

Yatırımcılar dikkat! Ocak ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırımcılar Ocak ayında en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"na göre Ocak ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 0,35 ile külçe altında gerçekleşti.

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...

Emekliye 5 bin TL ikramiye müjdesi! 5 bin TL emekli ikramiyesi hesaplara Aralık ayında mı yatırılacak?

Fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin lira emekli ikramiyesi verilecek. Peki, 5 Bin TL emekli ikramiyesi hesaplara Aralık ayında mı yatırılacak? İşte konuya ilişkin yapılan son açıklamalar...

Altın alalım mı, satalım mı? Altın yatırımcıları dikkat! 15 Kasım 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın almak isteyen yatırımcılar güncelm fiyatları araştırıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar? Altın alalım mı, satalım mı? 15 Kasım Çarşamba altın fiyatları.

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Yatırımcılar dikkat! 14 Kasım Salı altın fiyatları

Altında sert düşüş haftanın ikinci işlem gününde de  yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Ons altın bugün 1949 dolardan işlem görüyor. Peki gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 14 Kasım Salı altın fiyatları.

Arçelik'ten mikrodalga, mini fırın ve set üstü ocaklarda kasım ayı fırsatı...

Arçelik, mikrodalga, mini fırın ve set üstü ocaklarda kasım ayına özel 500 Türk Lirası indirim kampanyası yapacak. Arçelik'ten kasım ayına çok özel bir kampanya fırsatı başlattı.

Ral Yatırım Holding'in 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam hasılatı 1 milyon 24 TL oldu!

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 206 oranında artırarak 286 milyar TL’ye çıkardı.

Beko'dan küçük ev aletlerinde kasım ayına özel kaçırılmayacak indirim fırsatları!

Beko, kasım ayına özel küçük ev aletlerinde kampanya başlattı. Çeşitli Beko ürünlerinde indirim fırsatı sunan markada TM 5046 CR Floral Tost Makinesi'nde bu aya özel kampanya başlatıldı. İşte ürünün kampanya detayları...

SSK ve BAĞKUR emeklisine hafta sonu müjdesi! Kişi başı 10.500 TL ödenecek, kısa sürede hesaplara nakit para yatırılacak

Milyonlarca emekliye sağlanan banka promosyonları kasım ayıyla birlikte yeniden gündeme geldi. SSK ve BAĞKUR emeklisine hafta sonu müjdesi! Kişi başı 10.500 TL ödenecek, kısa sürede hesaplara nakit para yatırılacak...

4 Kasım Cumartesi dolar kaç TL? Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar yatırımcıları acil baksın!

Dolar/TL kuru dün güne 28,33 liradan başlamıştı. Dolardaki yükseliş bugün de devam ediyor. Peki 4 Kasım Cumartesi dolar kaç TL? Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar yatırımcıları acil baksın! İşte son dakika dolar kuru...

kasım ayı yatırım teşvik belgesi Haberi

kasım ayı yatırım teşvik belgesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kasım'da toplam 25,3 milyar TL sabit yatırım tutarı olan 1.009 teşvik belgesi düzenledi. Öngörülen istihdam yaklaşık 34 bin kişi oldu.

Temmuz ayında 1200 ile adet bazında rekor kıran teşvikli yatırımlar, Kasım 2020'de sabit yatırım tutarı yönünden üçüncü kez 25 milyar TL'yi geçti. Dünya'da yer alan habere göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre Kasım ayında 25 milyar 331 milyon TL'lik yatırım öngören 980 proje teşvik belgesine bağlandı. Teşvik belgeli yatırımlar kapsamında 1 milyar 354 milyon dolarlık ithal makine ve teçhizat kullanılacak, 22 bin 903 kişilik istihdam yapılacak. 

Kasım ayının en yüksek teşvik belgesi 3 milyar 650 milyon TL'lik lojistik yatırımı için LCW’nin oldu. 

Ekimde 974 yatırım teşvik belgesi...