20 / 07 / 2024

Kastamonu Devrekani Çayı

Kastamonu Devrekani Çayı

Devrekani Çayı'nın güzelliği, kanalizasyon atıkları sebebiyle yok olma riskiyle karşı karşıya

Kastamonu Bozkurt'taki konut ve iş yerleri Aralık'ta sahiplerine teslim edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan selden etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde hayata geçirilen konut ve iş yeri anahtarlarının Aralık ayında sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

TOKİ’den Kastamonu Devrekani'ye 240 taksitle 80 sosyal konut!

TOKİ'nin Kastamonu Devrekani'de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları tamamen belli oldu. TOKİ’nin Devrekani projesinde kaç konut inşa edilecek? Ucuz konuta nasıl başvuru yapabilirim? İşte bütün detaylarıyla TOKİ Kastamonu Devrekani 2022 sosyal konut projesi...

Kastamonu'da 900'dan fazla afet konutu inşa edilecek!

Kastamonu'da geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketi sonrasında kent genelinde yaralar sarılmaya devam ediyor. Kastamonu Valisi Avni Çakır çalışmalarda gelinen son noktayı anlattı. 

Kastamonu'da konut inşaatları kısa sürede başlayacak!

Sel felaketi yaşanan Kastamonu'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel nedeniyle yıkılan evler yerine inşa edilecek konutların yapımına bir ay içerisinde başlayacağını dile getirdi. 

Kastamonu İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binası bu ay açılacak!

Kastamonu Valisi Avni Çakır, İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binasının bu ayın ortasında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Kastamonu'da 3.6 milyon TL'ye satılık gayrimekul!

Kastamonu İl Encümeni Başkanlığı, Merkez İlçeye bağlı Kuzeykent Mahallesi Kuruçay Mevkiinde bulunan gayrimenkulü ihale ile satışa sunuyor..

Kastamonu Teleferik Projesi 8 ayda tamamlanacak!

Çılgın Proje’nin temeli atıldı. Kastamonu’nun doğusunu ve batısını birbirine bağlayacak olan Teleferik Projesi’ne start verildi. Projenin sekiz ay içinde tamamlanması bekleniyor...

Kastamonu Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli Nisan'da atılacak!

Üretim Reform Paketi kapsamında taşınması gündemde olan Kastamonu Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli 2018 yılının Nisan ayında atılacak.

Kastamonu'da 5 bin kişilik yurt yapımına onay!

Kastamonu Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, bölgede yapılması planlanan 5 bin kişilik yurdun inşaatına onay verildi.

Kastamonu'nun yeni spor salonu Kuzeykent'e yapılacak!

Kastamonu Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda yeni yapılması planlanan spor salonun yeri seçildi. İmar planı olarak Kuzeykent'te yeni bir yer belirlendi.

Kastamonu Cide'ye yeni okul müjdesi!

Kastamonu İl Genel Meclisi'nin bu ay ki toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıda Cide'ye yeni okul kazandırılacağı müjdesi verildi.

Kastamonu konut satışında 38. sırada!

TÜİK Başkanlığı 2017 yılı Ocak ayı Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. İstatistiklere göre Kastamonu'da Ocak ayında 529 konutun satışı gerçekleşti. 81 il içerisinde 38. sırada yer aldı.

Kastamonu’da 2016'da 5 bin 477 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kastamonu’da 2016 yılında 5 bin 477 konut satıldı.TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü Sevgi Altınbaş, Kastamonu’da konut satışlarının 2016 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde -1,6 azalarak 626 olduğunu ifade etti.

Kastamonu Devrekani Çayı Haberi

Kastamonu Devrekani Çayı

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Cengiz Albayrak, dört ilçede arıtma tesisi olmaması sebebiyle atıkların çaya karıştığını ifade ediyor. Bunun için bir proje hazırlandığına işaret eden Albayrak, ancak yeterli bütçe olmadığı için projenin hayata geçirilemediğini belirtiyor.


Kastamonu'da bulunan Devrekani Çayı, birkaç sene öncesine kadar bölge halkının en gözde mekanlarındandı. Şimdi ise büyük bir çevre sorunuyla karşı karşıya. Devrekani, Seydiler, Ağlı ve Azdavay ilçelerinin tüm atıkları Devrekani Çayı'na karışıyor. Bu da Devrekani Çayı'nın tüm doğal güzelliğini gittikçe kaybetmesine yol açıyor. 


Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, ismi geçen ilçelerin kanalizasyon atıklarının yıllardır Devrakani Çayı'ya aktığını ve bu kirli suların Cide ilçesinden Karadeniz'e döküldüğünü belirtiyor. Kendi ilçelerinin atıklarının da İsmail Bey ve Tekke dereleri aracılığıyla Devrekani Çayı'na ulaştığını söyleyen Aliustaoğlu, bunun sebebini arıtma tesislerinin olmasına...