06 / 05 / 2024

Kastamonu Ersizlerdere tarihi köprü

Kastamonu Ersizlerdere tarihi köprü

Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşınan Kastamonu İstiklal Yolu üzerinde bulunan Ersizlerdere'deki 117 yıllık tarihi köprü restore ediliyor.

Yazılı ve sözlü sınav yok! Kastamonu Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru tarihi 17 Şubat 2023!

Kastamonu Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 17 Şubat 2023 olarak belirlendi.

TOKİ Kastamonu projesi için tarih belli oldu! 118 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Kastamonu projesinin ihale tarihi açıklandı. İşte merak edilen proje ile ilgili detaylar...

Kastamonu'da 3 katlı tarihi ahşap bina çöktü!

Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi'ndeki boş olduğu belirlenen ve yıkım kararı verilen Kastamonu Belediyesine ait tescilli tarihi ahşap bina çöktü.

İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı ilan edildi!

Ankara, Çankırı ve Kastamonu illeri sınırları içerisinde bulunan alanlar İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı olarak ilan edildi...

Kastamonu'daki Tarihi Taş-Köprü restore ediliyor!

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, restorasyonu devam eden Tarihi Taş-Köprü’de incelemeler yaptı.

Kastamonu Atabey Konağı millet kıraathanesi oldu!

Kastamonu'da yer alan Atabey Konağı Kastamonu Belediyesi tarafından daha önce satın alınarak restore edilmişti. Tarihi konak, millet kıraathanesi olarak hizmet vermeye başladı.

Erzincan ve Kastamonu Şeker Fabrikası'nın ihale tarihi uzatıldı!

ÖİB tarafından Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.ye ait Erzincan Şeker Fabrikası ve Kastamonu Şeker Fabrikası’nın özelleştirme ihalelerinde tarih uzatıldı...

Kastamonu Cide Cumhuriyet İlkokulu'nun ihalesi 14 Mart'ta!

Cide’deki tarihi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yenisinin yapılabilmesi için ihaleye çıkılacak. Kastamonu İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılacak ihalen 14 Mart 2017 Salı günü gerçekleşecek.

TOKİ Kastamonu Küre son sözleşme tarihi bugün!

Kastamonu Küre (106 konut) 2+1 tipi Asil Konut Alıcıları Sözleşme Programı 02- 13 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştiriliyor.

Kastamonu'daki tarihi konaklar restore ediliyor!

Göreve geldiği günden itibaren tarihi, kültürel ve modern şehircilik projeleriyle takdir toplayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor.

Tarihi Nasrullah Camisi'nin restorasyon çalışmaları başladı!

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Kastamonu'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Nasrullah Camisi’nde incelemelerde bulundu.

Kastamonu Taşköprü Kent Tarihi Müzesi’nde sona gelindi!

Taşköprü Belediyesi tarafından ilçeye yapılacak olan Kent Tarihi Müzesi’nin çevre düzenlemesi ve iç tefriş çalışmasında sona gelindi.

Kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Zımbıllı Tepe mevkisinde, tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı çalışmaları başladı.

Kastamonu Ersizlerdere tarihi köprü Haberi

Kastamonu Ersizlerdere tarihi köprü

Kastamonu İstiklal Yolu'nun İnebolu-Kastamonu arasındaki Ersizlerdere mevkisinde 1899 yılında yapılan 50 metre uzunluğundaki tarihi köprünün restorasyonu için Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihale kapsamındaki çalışmaların ağustos ayında tamamlanması hedefleniyor. 


İhaleyi alan müteahhit firma yetkilisi Serdar Topçuoğlu, yaptığı açıklamada, tarihi köprünün İstiklal Yolu güzergahı üzerinde bulunduğunu hatırlattı. 


Köprünün restorasyon çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Topçuoğlu, "Çalışmalara yaklaşık 40 gün önce başladık. İşe başladığımızda köprü oldukça kötü bir durumdaydı. Restore edilmese belki yıkılabilirdi" dedi. 


Köprünün çevresindeki taş duvarların onarımını da gerçekleştirdiklerini kaydeden Topçuoğlu, şöyle konuştu: "Restorasyon çalışmalarını profesyonel taş ustalarıyla gerçekleştiriyoruz. Önce köprü üzerindeki taşları söküp numaralandırdık. Taşları temizleyip tekrar yerlerine yerleştiriyoruz. Köprünün iki tarafındaki taş duvarları da onarıyoruz. Duvarları onardıktan sonra merpenlerle köprüyü karayoluna bağlayacağız. 


Köprüden araç geçmeyecek, sadece yayalar geçebilecek. Çalışmaları önümüzdeki ağustos ayında...