03 / 05 / 2024

Kastamonu havalimanı son durum

Kastamonu havalimanı son durum

Safranbolu ile Ilgaz Dağı kayak merkezlerine en yakın havalimanı olan Kastamonu Havaalanı ne zaman açılacak?

Son dakika! Kastamonu'da deprem!

Son dakika! Kastamonu’da deprem meydana geldi. İşte detaylar!

Yazılı ve sözlü sınav yok! Kastamonu Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru tarihi 17 Şubat 2023!

Kastamonu Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 17 Şubat 2023 olarak belirlendi.

TOKİ Kastamonu projesinde son dakika! Sadece bir ilçeye 118 yeni konut geliyor!

TOKİ Kastamonu projesi için son dakika müjde geldi. Sadece bir ilçeye 118 yeni konut geliyor... Sakın kaçırmayın...

TOKİ Kastamonu projesinde son dakika müjdesi! Tam 118 yeni konut geliyor! Hemen bu tarihe bakın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kastamonu projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek. İşte detaylar...

Bakan Kurum’dan son dakika Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı ile ilgili bir son dakika paylaşımı yaptı. İşte Bakan Murat Kurum'un o paylaşımı...

Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Türk müteahhitlik tarihindeki en önemli projelerden biri Libya’da başkent Tripoli’de yapılacak havalimanıydı. Peki projede neler oldu? Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı başladı! 

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak stratejik hatlardan Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesimi için kazı çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle başladı.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaatında son durum ne?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının inşaatında inceleme yaptı. 

Sani Şener: Havalimanı sayımızı 15'e çıkardık!

''Havalimanlarımıza son olarak Almatı’yı ekledik. Bununla birlikte işlettiğimiz havalimanı sayısı 15 oldu'' diyen TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, ''Afrika’da ve Balkanlar’da takip ettiğimiz projelerimiz var'' dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" açıklamasında bulunduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi yılan hikayesine döndü.

Balıkesir'in 60 milyon TL'lik yeni havalimanında son durum ne?

Balıkesir’in yeni havalimanında, 6 aydır tek sefer bile gerçekleştirilmedi. Fikret Şahin, “60 milyon TL’lik proje, potansiyel yok diye hizmete açılmıyor. Yapılan yatırım boşa gitmemeli. Takipçisiyim” dedi.

Berlin-Brandenburg Havalimanı 31 Ekim'de açılacak!

Berlin'de senelerdir faaliyete girmesi beklenen ve 31 Ekim tarihinde açılacağı duyurulan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nda (BER) son hazırlıklar tamamlanıyor.

Kastamonu havalimanı son durum Haberi

Kastamonu havalimanı son durum

Kastamonu Havaalanı ne zaman açılacak?

Kastamonu şehrinin havalimanı olan Kastamonu Uzunyazı Havalimanı, 41°18`51"N, 33°47`45"E coğrafi konumunda bulunuyor. Rakımı 1073 metre olan havalimanının, Kastamonu şehir merkezine olan uzaklığı 10 kilometre olarak karşımıza çıkıyor.


Havaalanı, 1959 yılında Uzunyazı mevkiinde dönemin uçaklarının inebileceği bir toprak meydan oluşturulmasıyla meydana geldi. Ancak bir süre sonra yolcu yetersizlğinden dolayı seferler iptal edildi.


1990 yılında "Her ile bir havaalanı" sloganı çerçevesinde, 1.000 x 30 metre uzunluğundaki pistiyle ve terminal binasıyla yeniden hizmete açıldı. 1994 yılında pist uzunluğu 2.400 metreye çıkarıldı. Ancak havaalanına birkaç test uçuşu dışında hiçbir yolcu uçağı inmedi.


Safranbolu ile Ilgaz Dağı kayak merkezlerine en yakın havalimanı olan Kastamonu Havaalanı için, Aralık 2011 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı ve Kastamonu Valiliği arasında yapılan toplantılar sonucunda Kastamonu Uzunyazı Havaalanı'nda yapılacak belli...