21 / 05 / 2024

Kastamonu Kırkçeşme kentsel dönüşüm

Kastamonu Kırkçeşme kentsel dönüşüm

Kastamonu’nun en eski muhtarlarından biri olan Kırkçeşme Mahallesi Muhtarı Tahsin Sakallıoğlu, mahallesinin sit alanı olması nedeniyle kentsel dönüşüm imkanlarından yararlanamadıklarını kaydetti.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Yazlığa artan ilgi fiyatları yükseltiyor! Çeşme'de kiralar ortalama ortalama 33 bin 501 Türk Lirası!

Pandemi ile beraber ‘yazlıkçılık’ trendi yeniden gündeme geldi. Sahil şehirlerinin hemen hepsinde yazlık kalitesi taşımayan konutlar bile kiralanıyor. Çeşme'de kiralar ortalama ortalama 33 bin 501 Türk Lirası'nı buldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çeşme'deki projelere ilişkin açıklama!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Deniz Sipahi, bugünkü köşesinde Çeşme'deki projeleri kaleme aldı. 

Çeşme Folkart Boyalık fiyat listesi 2020!

Çeşme Folkart Boyalık fiyat listesi haberimizde yer alıyor. Çeşme Folkart Boyalık İzmir Çeşme'de yükseliyor.

Gebze Köşklüçeşme'de ASM ihtiyacı TBMM'de!

Gebze'nin Köşklüçeşme Mahallesi'nin Aile Sağlığı Merkezi ihtiyacı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beyazıt Öztürk Çeşme'de 150 bin liraya malikane kiraladı!

Uzun zamandır gözlerden uzak duran Beyazıt Öztürk, Çeşme'de objektiflere yansıdı. Yaz sezonu için iki katlı beyaz bir taş ev kiralayan sunucunun, 150 bin lira ödediği ortaya çıktı.

Ordu'daki 200 senelik Kurtlu Çeşme restore edilecek!

Ordu'da bulunan iki asırlık Kurtlu Çeşme Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

Altunizade-Sabiha Gökçen ve Söğütlüçeşme-İncirli metrosunu Bakanlık yapacak!

Altunizade-Sabiha Gökçen ve Söğütlüçeşme-İncirli metro hatları ve Sabiha Gökçen Havalimanı raylı sistem bağlantısı işini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi.

Yazlık konut satış fiyatında Çeşme başı çekiyor!

Endeksa verilerine göre yazlık bölgeler içinde konut satış fiyatının en yüksek olduğu bölgenin Çeşme olduğu görülüyor. Çeşme’de ortalama konut satış fiyatı 938 bin 730 TL dolaylarında seyrediyor..

Kuruçeşme'de 26 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Kuruçeşme Mahallesi'nde boğaz kıyısında yer alan gayrimenkul 26 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk satış ihalesi 5 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. 

Bakırköy-Beylikdüzü Metrosu Çobançeşme Depo alanı imar planı askıya çıktı!

Bakırköy - Beylikdüzü Metro Hattına ( Çobançeşme Depo alanı ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

İzmir Çeşme'de 5.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Dalyan Mahallesi Köyiçi mevkiinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 597 bin 500 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kastamonu Kırkçeşme kentsel dönüşüm Haberi

Kastamonu Kırkçeşme kentsel dönüşüm

Kastamonu Mahallesi’nin sit alanı olarak göründüğünden, kentsel dönüşümden faydalanamadığını ifade eden Sakallıoğlu, mahallesinden de bahsederek; “Tarihi binaları korusunlar, ama diğerlerini yıkmamıza izin versinler. Burası şehre 5 dakika, depreme dayanıklı, şehri tam tepeden görebilen bir mahalle. Mahallemde bin 950 kişi yaşıyor, bin 184 hane var. İtfaiye geldiği zaman giremeyeceği dar sokaklarımız var. Allah’tan büyük bir yangın çıkmıyor. Mahallemizde boş arsa olmadığından, spor alanımız da yok, dar alana kurulduğundan, genişleyemiyor. Parklarımız var, ama yeterli değil. Mahallemdeki bin 184 hanenin yaklaşık 850’sinde oturan var. Diğer evler boş. Çoğu evde de tek yaşayan insanlar var. Belediye talep ettiklerimizi yapıyor. Sokaklarımız asfaltlanıyor. Biz sit alanından çıkmak istiyoruz. Mahallemizde sit alanı kararını nasıl vermişler anlamıyorum. 1989 yılında bir kurul gelmiş, kendince burası sit alanı olsun demiş....