06 / 05 / 2024

Kastamonu Şeyhoğlu Konağı

Kastamonu Şeyhoğlu Konağı

Kastamonu’da Vali Enis Paşa tarafından 1901 yılında yaptırılan Şeyhoğlu Konağı Belediye tarafından satın alındı. Konağın restorasyonu için 15 Mayıs’ta ihale yapılarak bir yılda restorasyonu tamamlanacak.

Kastamonu Şeyhoğlu Konağı'nın restorasyon projesi tamamlandı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Şeyhoğlu Konağı'nın projesi'nin bu ayın sonunda ihaleye çıkarılacağı bildirildi. Babaş, "Kastamonu Belediyesi olarak tarihi dokuyu bir an önce canlandırmak ve şehrimize kazandırmak istiyoruz." dedi.

Kastamonu Taşköprü'ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Kastamonu Taşköprü'de 1939 yılında yeni kamu binalarının inşası için çalışmalar başlatılmış. Bu binalar arasında Hükümet Konağı, Halk Evi ve Belediye binası yer almış...

Ironcage Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ironcage Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Şeyhoğlu tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı'nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

İBB meclisinde AKP'li meclis üyesi Hüseyin Coşgun'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şok bir iddia gündeme getirildi. Coşgun, İmamoğlu için Rumelihisarı'nda bulunan "Hisar Üstü Konağı"nın amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini iddia etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Bulgur Palas açıklaması!

İBB, yeni satın aldığı Cerrahpaşa'daki 'Bulgur Palas' diye isimlendirilen Bolulu Habip Bey Konağı'nı kültür merkezi yapmak için hazırlıklara başladı. Bulgur Palas'ta incelemeler yapan Ekrem İmamoğlu, "Gerçekten çok heyecanlıyım" dedi.

TOKİ Kastamonu'ya 3 yeni okul! İhalesi bugün! 

Kastamonu İli Merkez İlçesi, Mescit Mahallesi 8 Derslikli Mescit Ortaokulu, Subaşı Mahallesi 8 Derslikli Şehit Yavuz Ulutaş Çelikoğlu İlkokulu, Akçataş Mahallesi 8 Derslikli Karadere İlkokulu Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Burçin Terzioğlu Kastamonu'da dağ evi arıyor!

Pandemi nedeniyle gözlerden uzak bir yerde tatil yapmak isteyen oyuncu Burçin Terzioğlu, Kastamonu'da dağ evi kiralamak için kollarını sıvadı. 

TOKİ Kastamonu'da 3 yeni okul inşa edecek!

Kastamonu İli Merkez İlçesi, Mescit Mahallesi 8 Derslikli Mescit Ortaokulu, Subaşı Mahallesi 8 Derslikli Şehit Yavuz Ulutaş Çelikoğlu İlkokulu, Akçataş Mahallesi 8 Derslikli Karadere İlkokulu Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 28 Nisan tarihinde yapılacak.

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

TOKİ'den Kastamonu Tosya'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

Kastamonu İli, Tosya İlçesi Dilküşah Mahallesi (Tosya Dumlupınar Ortaokulu) 12 Derslikli Eğitim Yapısı, Merkez İlçesi Saraçlar Mahallesi (Ceritoğlu İlkokulu) 12 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Kastamonu'ya 2 yeni konut! İhalesi yarın!

Kastamonu İli, Tosya İlçesi Dilküşah Mahallesi (Tosya Dumlupınar Ortaokulu) 12 Derslikli Eğitim Yapısı, Merkez İlçesi Saraçlar Mahallesi (Ceritoğlu İlkokulu) 12 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Safranbolu'daki Gökçüoğlu Konağı satışa çıkarıldı!

Safranbolu'nun ikonu haline gelen Urgancıoğlu Ailesi'nin işlettiği Gökçüoğlu Konağı satışa çıkarıldı...

Kastamonu Şeyhoğlu Konağı Haberi

Kastamonu Şeyhoğlu Konağı

Şehrin en büyük konaklarından biri olan Şeyhoğlu Konağı’nın anahtarı yapılan törenle Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından teslim alındı. Konağın restorasyonu için 15 Mayıs’ta ihale yapılarak bir yılda restorasyonu tamamlanacak.


Vali Şehmus Günaydın, yaptığı konuşmada, şehrin tarihi yapısını ortaya çıkarmak açısından Şeyhoğlu Konağı’nın restore edilmesinin önemli olduğunu belirtti. Vali Günaydın şöyle konuştu: “Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yapısını ortaya çıkarmak için Belediye işbirliği ile yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bu açıdan Kastamonu’nun en büyük konağı olan Şeyhoğlu Konağı’nın restore edilmesi önem arz ediyor. Konağın restorasyonu Valilik tarafından yapılacak olup bir yıl içinde çalışmayı bitirmeyi planlıyoruz.”


Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, “Bu konak 1901 yılında dönemin valisi Enis Paşa tarafından inşa ettirilen bir konak. Şehrimizin en eski ve en büyük konaklarından birisi. Bu konak bizim...