15 / 05 / 2024

kastamonu tarihi konakları

kastamonu tarihi konakları

Kastamonu'nun tarihi konaklarına sahip çıkarak bir yıl içinde 5 adet tarihi konak satın alan Başkan Babaş, konakların restorasyon çalışmalarına hız verdi. Hüma Hatun ve Aktekke Konakları'nın iç restorasyon çalışmaları törenle başlatıldı.

Yazılı ve sözlü sınav yok! Kastamonu Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru tarihi 17 Şubat 2023!

Kastamonu Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 17 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi!

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi ve proje detayları...

Bilecik Osmaneli'deki 150 konağın restorasyonu 2022'de bitecek!

Bilecik Osmaneli'ndeki tarihi konakların restorasyonla turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de devam etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tescilli 150 konağın restorasyonunu 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Kastamonu'da 3 katlı tarihi ahşap bina çöktü!

Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi'ndeki boş olduğu belirlenen ve yıkım kararı verilen Kastamonu Belediyesine ait tescilli tarihi ahşap bina çöktü.

Edirne'de yıkılmaya yüz tutmuş konaklar onarıldı!

Edirne Valiliğince geçen sene başlatılan Edirne Konaklarını İhya Projesi kapsamında tarihi konaklar onarıldı.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Kastamonu Uğurlu Konakları, yatırımda hız kesmiyor!

Kastamonu turizminin adeta elçiliğini üstlenen Gülsen Kırbaş, kentin ilk kadın girişimcilerinden birisi olarak 15 yıldır konak işletmeciliği yapıyor. Kastamonu Uğurlu Konakları, yatırımda hız kesmiyor..

İzmit'teki tarihi konaklar restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, 20. yüzyılın ilk döneminden kalma tarihi konakları da restore ediyor.

Afyon Sandıklı'daki tarihi konaklar hizmete açıldı!

Çalışmalarına devam eden Sandıklı Belediyesi, ilçede yer alan tarihi konakları baştan aşağı yenileyerek hizmete açtı.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

kastamonu tarihi konakları Haberi

kastamonu tarihi konakları

Kastamonu'nun tarihi dokusu itibariyle başka illerle kıyaslanamayacak kadar önemli bir II olduğuna dikkat çeken Kastamonu Belediyesi Başkanı Tahsin Babas, belediye olarak, senelerdir tarihi eserlerin korunması ve restore edilmesi konusunda yeterli bir çalışma yapamadıklarına dikkat çekerek, "Simdi belediye olarak hedefimizi tarihi eserlerin ortaya çıkarılması olarak planladık. Bu durumu sadece konak bazında düşünmemeliyiz. Han, hamam, bedesten ve diğer kültürel varlıkları da ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bizim en büyük arzumuz bu çalışmaları bölge bazında yapmak. Bu çalışmaları bölge bazında yaptığımız zaman, yaptığımız çalışmaları daha güzel ortaya koymuş oluruz. Kastamonu Kalesi, Kaya Mezarları, İnci Tepesi, Aşağı İmaret, Seyh Saban-ı Veli Caddesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bir kısım çalışmalarımıza ise yakında başlayacağız. Bu çalışmalar birlik ve beraberlik sonucu ortaya çıkıyor. Çalışmaların hepsinin tamamlandığını görmek, inşallah...