28 / 04 / 2024

kastamonuda bulunan yazıtlar

kastamonuda bulunan yazıtlar

Kastamonu' da 7 yıldır kazı yapılan Pompeiopolis kentinde antik tiyatroya ait yazıt bulundu. Kastamonu Valisi Bektaş: "Kazılarda çok daha önemli bulgulara ulaşılacağı umudumuz var" dedi...

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak? 

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak sorularının yanıtları İstanbullular tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? 

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar zamlandı? Ocak ayı MTV kaç TL oldu?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), yılda iki defa ödeniyor. 2023 yılının gelişiyle birlikte araç sahiplerinin en fazla merak ettiği konular arasında bulunan MTV vergisinin kaç TL zam göreceği konusu da açıklığa kavuştu.   

Prefabrik evler yazın sıcak olur mu?

Prefabrik evlerin ısınma sorunu olur mu, Prefabrik evler yazın sıcak olur mu? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Öğrencilere yurt müjdesi! KYK yurtları yaz aylarında ücretsiz olacak! İşte yaz aylarında açık olacak ücretsiz yurtlar!

Milyonlarca öğrenci yaz aylarında açık olan yurtları araştırmaya başladı. Peki yaz aylarında hangi yurtlar açık olacak? Hangi illerdeki öğrenci yurtları yaz aylarında açık kalacak? İşte öğrencilerin merak ettiği o soruların yanıtları...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan TOKİ'ye kentsel dönüşüm övgüsü!

Rize'de inşa edilen millet bahçesi inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TOKİ tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Konutta bulunan her eşya haczedilebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; borçlunun evinde bulunan her eşyanın haciz edilip edilemeyeceğinin sorusunu kaleme aldı.

3 maddede site yönetimlerinde zorunlu kayıtlar/defterler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "3 maddede site yönetimlerinde zorunlu kayıtlar/defterler" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Grand Yazıcı Bodrum satıldı! 

Hayri Yazıcı'ya ait Bodrum'da bulunan Grand Yazıcı Bodrum, Azerbaycanlı bir girişimciye satıldı.

Hülya Avşar yaz aylarını Ayvalık’taki evinde geçirecek!

Geçtiğimiz gün İstinye Park’ta görüntülenen Hülya Avşar, yaz aylarını Ayvalık’ta bulunan evinde geçireceğini, gitmeden önce alışverişe çıktığını söyledi. 

Manisa’nın 2 bin yıllık deprem gerçeği! 

Manisa'nın Yuntdağı bölgesinde bulunan Aigai Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, milattan sonra 17 yılında meydana gelen büyük depreme yönelik yazıtlar bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin, "Milattan sonra 17 depremini ‘Batı Anadolu'nun başına gelmiş en büyük felaket' olarak isimlendiriliyor."

14 maddede sitelerde tutulacak kayıtlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde tutulacak kayıtlar" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

6 maddede site yönetimlerinde zorunlu kayıtlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimlerinde zorunlu kayıtlar/defterler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

kastamonuda bulunan yazıtlar Haberi

kastamonuda bulunan yazıtlar


Taşköprü ilçesinde 7 yıldır kazıların devam ettiği Pompeiopolis kentinde, ilk kez antik tiyatroya ait yazıt bulundu.


Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'la birlikte, Pompeipolis Antik Kenti kazı alanında incelemede bulundu.


Kazı başkanı ve Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Summerer, yaptığı açıklamada, antik kentte 7 yıldır yaklaşık 40 kişilik ekiple sürdürülen çalışmalarda kendilerini heyecanlandıran önemli  bulgulara ulaştıklarını belirtti.


Kazılarda ilk kez, 'tiyatro' veya 'odeion' diye tanımlanan bir yapı içerisinde, yazılı bir kanıta ulaştıklarını bildiren Summerer "Bu, bir arşitrav (antik mimarlıkta sütunların taşıdığı, bir sütun ekseninden diğer sütun eksenine uzanan yatay taş) bloğu. Blok hiç kırık bir yeri olmadan günümüze kadar kalmış. Çok iyi korunmuş, kırık olmamasının yanında üzerindeki renk kalıntıları da kalmış" dedi.


Bulunan...