27 / 04 / 2024

Kat irtifakı harçları

Kat irtifakı harçları

Kat irtifakı tapusu, inşa çalışmaları devam eden ya da inşa çalışmaları tamamlanmasına rağmen iskan raporu alınmamış taşınmaz mallarda dairenin hissesine düşen arsa tapusu olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat irtifakı harcı 2014...

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...

3 başlıkta kat irtifakı sahiplerinin borçları ve davalar!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'kat irtifakı sahiplerinin borçları ve davalar' konusunu kaleme aldı. İşte 3 başlıkta kat irtifakı sahiplerinin borçları ve davalar...

Kat irtifakı işlemleri 2016!

İnşaat çalışmaları henüz başlamayan ya da bitmemiş yapılar üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için ne kadar harç ödemesi yapılır?

Kooperatif tapu harçları 2016!

Kooperatifler, gelirleri ile konut inşa edebiliyor. İnşaat bitiminin ardından kat mülkiyetine geçilmesi için gereken belgelerin hazırlanması ve başvuruların yapılması gerekiyor. Peki, kooperatif tapu harçları 2016 ne kadar?

Toplu yapılarda kat irtifakına geçiş!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için kat irtifakı alınabiliyor. Toplu yapılarda kat irtifakına geçiş nasıl yapılır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu esasları..

Miras işlerine ait harçlar 2015!

Bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu gayrimenkuller miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Ölen kimsenin bıraktığı mirası, mirasçılarına mirasçılık oranlarına göre paylaştırılıyor. Peki, miras işlerine ait harçlar 2015 ne kadar?

İcra ve iflas harçları 2015!

İcra ve İflas harçları, her sene yeniden belirleniyor. 2015 yılında uygulanan Yargı Harçları listesine göre, icraya başvurma harcı 27,70 TL olarak belirleniyor. İşte diğer icra ve iflas harçları 2015..

Mahkeme harçları 2015!

Mahkemeye başvurma ve celse harçları her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2015 yılında Sulh mahkemelerine, Asliye mahkemelerine başvurulması halinde ne kadar harç ödeniyor? İşte mahkeme harçları 2015..

2015 iskan harçları!

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen ruhsat olarak biliniyor. İşte, 2015 iskan harçları!

Yapı kullanma izin belgesi harçları ne kadar?

İmar Kanunu gereğince yapı inşaatının tamamen bitmesi halinde yapının kullanılabilmesi için yapı izin belgesinin alınması zorunlu oluyor. İzin alma sürecin de birtakım harçlar ödeniyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi harçları ne kadar?

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

İnşaat çalışmaları biten yapılar için alınması gereken yapı kullanma izni, oturma izni olarak da ifade ediliyor. Yapı kullanma izni için bazı masraflar ödeniyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

Kat irtifakı sahibinin sorumlulukları!

Kat irtifakı bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir yapının bağımsız bölümleri için o arsanın maliki veya ortak malikleri tarafından kuruluyor. Peki,kat irtifakı sahibinin sorumlulukları nelerdir?

Kat irtifakı harçları Haberi

Kat irtifakı harçları

Kat irtifakı harcı 2014!

Kat irtifakı tapusu, inşa çalışmaları henüz başlamamış veya devam eden ya da inşa çalışmaları tamamlanmasına rağmen iskan raporu alınmamış taşınmaz mallarda dairenin hissesine düşen arsa tapusu olarak karşımıza çıkıyor.


Kat irtifakı arsa payına bağlı bir irtifak çeşidi olup, yapının tamamı için düzenlenecek yapı kullanma izin belgesine dayalı olarak, bu Kanunda gösterilen şartlar uyarınca kat mülkiyetine resen çevriliyor. 


Bu işlem, arsa malikinin veya kat irtifakına sahip ortak maliklerden birinin istemi ile dahi gerçekleştirilebiliyor. 


Kat irtifaklı tapunun harcı..

Kat irtifaklı bir gayrimenkulün alım satım işlemlerinde harç, "Tapu Harcı Daire bedeli" üstünden hesaplanıyor.


59 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği gereğince, Gayrimenkul üzerine irtifak hakkı tesis ve devrinde (634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre yapılan kat irtifakları hariç olmak üzere) tesis ve devir için...