29 / 04 / 2024

kat malikine karşı dava

kat malikine karşı dava

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliklerinin apartmanda bazı sorumlulukları bulunuyor. Kat maliki, apartmana zarar vermemekle ve birbirinin haklarını çiğnememekle sorumlu oluyor. Peki, apartmana zarar veren kat malikine ne yapılır?

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

'Çiftçilerin arazilerinden emlak vergisi alınmasın' önerisi!

Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçiler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arazilerden emlak vergisi alınmamasını söyleyen Doğan, Ziraat Bankası çiftçi kredisinin de iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklamalar...

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı artırıldı. Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

Son Dakika: Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı!

Tüm otomobiller için bu yıl sonuna kadar bir kereye mahsus olmak üzere  mevcut trafiğe kayıtlı araçlar ve yeni tescil edilecek araçlar için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek.

Emeklileri Kurban Bayramı öncesi mutlu edecek haber geldi 8500 TL emekli ikramiyesi yatacak!

Emekli vatandaşlar için sevindirici bir haber geldi. Kurban Bayramı öncesinde verilecek emekli bayram ikramiyesi, 4 katına çıkarılarak tam 8.500 TL olarak belirlendi.

Elektrikte bunu sakın yapmayın. Faturayı anında 2 katına çıkarıyor. 2 kat fazla para ödersiniz

Elektrik kullanım ücretlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar tasarruf etmenin yollarını aramaya başladı. Elektrik faturasını anında 2 katına çıkaran yöntem paylaşılarak vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?

Edinilen bilgiye göre, SGK'da mesai saatlerinin uzatıldı. EYT başvurularındaki yoğunluk sebebiyle SGK çalışanlarının aylık fazla mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı ve buna karşılık SGK çalışanlarına müjdeli bir haber geldi.

Binlerce çalışanı ilgilendiriyor! O ücretler tam iki katına çıkarıldı! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT işlemlerinin hızlandırılması amacıyla SGK çalışanlarına 3 ay fazla mesai ücreti ödeneceğini açıkladı. Bu kapsamda, SGK çalışanları aylık 3 bin lira fazla mesai alırken bu rakam 6 bin liraya yükseltilecek.

Innovia 4'te sular durulmuyor! Proje yine mahkemede! 

Yeşil GYO Innovia 4 projesinde sular resmen durulmuyor. Şirket, kat irtifakının kurulması için vekaletname vermeyi reddeden 48 arsa malikine karşı dava açtı. İşte ayrıntılar...

Destek miktarı iki katına çıkarıldı! Türkiye'nin 81 ilinde başvuranların hesabına geri ödemesiz 50 bin lira yatırılacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen Kız Kardeşim Projesi kapsamındaki üçüncü hibe programına başvurular başladı.

Kentsel dönüşüm kredi desteği 2 katına çıkarıldı, dönüşüm hız kazandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştürmek isteyen vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı hız kazandı.

Bakan Nebati açıkladı! Ucuz gıda için destek 29 milyara yükseltildi

Tarımda yeni destekleri açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, çiftçiye kredi üst limitinin iki katına çıkarıldığını vurguladı. Tarımsal desteğe vergi muafiyetinin getirildiğini kaydeden Nebati, tarımsal üretime verilen desteğin de 29 milyara yükseltildiğini açıkladı.

Bavyera'da kira yardımları iki katına çıkarılsın önerisi!

Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, tek seferlik kira yardımının yalnız yaşayanlar için 135, çiftler için 175 Euro olduğuna dikkat çekti. Bu rakamın az olduğunu belirten Markus Söder, yardımların iki katına çıkarılmasını talep etti. 

kat malikine karşı dava Haberi

kat malikine karşı dava

Apartmana zarar veren kat maliki!

Apartmanda kat maliklerinin birbirlerine ve apartmana karşı olan hak ve sorumlulukları Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliki apartmana zarar vermemekle ve birbirinin haklarını çiğnememekle sorumlu oluyor. Peki, apartmana zarar veren kat malikine ne yapılır?


Madde 18 – Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler. 


Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmeyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur. 

Anayrimenkulün bakımı, korunması ve zarardan sorumluluk: 

Madde 19 – Kat...