28 / 04 / 2024

Bakan Nebati açıkladı! Ucuz gıda için destek 29 milyara yükseltildi

Bakan Nebati açıkladı! Ucuz gıda için destek 29 milyara yükseltildi

Tarımda yeni destekleri açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, çiftçiye kredi üst limitinin iki katına çıkarıldığını vurguladı. Tarımsal desteğe vergi muafiyetinin getirildiğini kaydeden Nebati, tarımsal üretime verilen desteğin de 29 milyara yükseltildiğini açıkladı.



Gıda fiyatlarındaki artışın kontrol altına alınması için tarımsal üretime destek 29 milyar TL’ye yükseltildi. Üretimde kredi üst limitleri de iki katına kadar artırılırken, tarımsal destek ödemelerinde gelir vergisi kesintisi de yapılmayacak.

DESTEĞE VERGİ İSTİSNASI GETİRİLDİ

Tarım sektörünün desteklenmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM;) gündemine getirildi. Tarım sektöründeki refah seviyesinin yükseltilmesi için tarımsal destek ödemelerinin gelir vergisinden istisna tutulduğunu ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, bu ödemeler üzerinden daha evvel yapılan gelir vergisi kesintilerinin iadesi ve reddinin mümkün hâle getirildiğini ifade ederek, basit usulde tespit olunan mükelleflerin 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla sağladığı kazançların gelir vergisinden istisna edildiğini belirtti. 

Bakan Nebati açıkladı! Ucuz gıda için destek 29 milyara yükseltildi

Bakan Nebati, esnaf ve küçük ölçekli mükelleflerin istisna kapsamındaki kazançları için yıllık beyanname vermelerine, diğer gelirlerden ötürü beyanname vermeleri durumunda da bu kazançlarını beyannameye eklememelerine imkân sağlandığını bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön