15 / 05 / 2024

Bakan Nebati açıkladı! Ucuz gıda için destek 29 milyara yükseltildi

Bakan Nebati açıkladı! Ucuz gıda için destek 29 milyara yükseltildi

Tarımda yeni destekleri açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, çiftçiye kredi üst limitinin iki katına çıkarıldığını vurguladı. Tarımsal desteğe vergi muafiyetinin getirildiğini kaydeden Nebati, tarımsal üretime verilen desteğin de 29 milyara yükseltildiğini açıkladı.



Cumhurbaşkanı kararıyla tarımsal sulamada ve meskenlerde kullanılan elektrik teslimlerine uygulanan KDV oranının yüzde 8'e indirildiğin dikkati çeken Bakan Nebati, hayvansal, bitkisel ve diğer üretim konularıyla ilgili kredi üst limitlerinin iki katına çıkarıldığını kaydederek, Ziraat Bankası'nın her alanda gerekli kolaylıkları tanıyacağını açıkladı.

Enerji ve gıda fiyatlarından dolayı baskıların enflasyon üzerindeki etkisine işaret eden Nebati, gıda fiyatlarındaki artışın kontrol altına alınması ve tarımsal üretimi desteklemek için tarım desteklerinin 25.6 milyar Türk lirasından 29 milyar Türk lirasına çıkarıldığını müjdeleyerek, gübre fiyatlarında da indirim yapıldığını hatırlattı.

Bakan Nebati açıkladı! Ucuz gıda için destek 29 milyara yükseltildi

Yağlı tohumlar ve hububat ile ilgili de konuşan Nebati, bu iki ürün başta hammadde ve gıda arz güvenliğini sağlamak için yurt içi satış, üretim ve dış ticaret dâhil tüm ticari aşamalarda gerekli tedbirlerin vatandaşlar lehine uygulanması ile ilgili hamleler yapacaklarını vurguladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön