28 / 04 / 2024

Kat malikinin toplantıya çağrılmaması

Kat malikinin toplantıya çağrılmaması

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanır. Peki kat maliki toplantıya çağrılmazsa ne olur? Kat malikinin toplantıya çağrılmaması esasları..

Ulusal Süt Konseyi toplantısında fiyat belirsizliği devam ediyor

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatının artırılmaması üzerine yapılan toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Üreticiler, maliyetlerin artması ve destek taleplerini iletmek için toplantıya katıldı. Konsey, tüm tarafların görüşlerini dinleyerek bir rapor hazırlayacak.

Tarladan sofraya pahalılık arttı! Mayıs'ta elma 4,2 kat, maydanoz 4 kat, limon 3,1 kat daha pahalıya satıldı! 

TZOB'un üretici-market fiyat karşılaştırmasına göre, Mayıs 2023'te elmanın 4,2 kat, maydanozun 4 kat, limonun 3,1 kat ve mercimeğin 2,8 kat daha pahalıya markette satıldığı belirlendi. 

Para nereye gitti? 'Merkez Bankası bankaları acil toplantıya çağırdı' iddiası!

KKM'deki şok düşüşün yanı sıra döviz mevduat hesaplarındaki azalma da dikkat çekti. Ekonomistler "para nereye gitti?" sorusunun peşine düşerken MB'nın bankaları acil toplantıya çağırdığı iddia edildi

Kat malikleri kurulu toplantısı pandemide nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki kat maliki toplantılarının pandemi sebebiyle ertelenip ertelenemeyeceğini kaleme aldı.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Kat malikleri toplantılarına Kovid-19 ertelemesi!

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde Beşiktaş ilçe hıfzıssıhha meclis kurul kararı ile kat malikleri toplantısının ertelenmesini kaleme aldı.

Sinpaş GYO'nun toplantılarına HES kodu şartı!

Sinpaş GYO yatırımcılarına Olağanüstü Genel Kurul toplantısına elektronik olarak katılmalarını tavsiye etti. Toplantıya fiziki olarak katılmayı düşünen yatırımcılarına ise HES kodu şartı arandığını bildirdi.

Kat malikleri toplantısı ertelenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

Kat malikleri toplantısı mahkemede iptal edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Maliklerden biri, 2018 kat malikleri toplantısının iptali için dava açmıştı. Toplantının iptalini gerektirecek hususları açıklamıştı. 2019 kat malikleri kurulunu da delil sundu. Davada her yılın toplantısı incelenir ve karara bağlanır mı?' sorusunu yanıtladı.

Apartman defteri noterde kapattırılmak zorunda mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartman yöneticisiyim. Yılda bir kere toplantı yapılıyor ve bir karar alınıyor. Yılsonu karar defterini notere kapattırmak zorunda mıyız? Kat maliki toplantıya katılmadığında vekaletini kiracısına verebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Kat malikleri kuruluna çağrı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir kat malikini binamızın güçlendirmesi için yapılacak resmi toplantıya çağırmak için nasıl tebligat yapmalıyım? Adresi biliyorum ancak Mernis adresi mi değil mi bilmiyorum. O adrese tebligat yapsam geçerli olur mu? ' sorusunu yanıtladı.

Kat malikinin toplantıya çağrılmaması Haberi

Kat malikinin toplantıya çağrılmaması

Kat malikinin toplantıya çağrılmaması!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. 


Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki kat maliki toplantıya çağrılmazsa ne olur?


Kat malikinin toplantıya çağrılmaması..


Yargıtay 18. H.D 1993/5099 E, 1993/7087 K.


Olağanüstü toplantıya davet kat maliklerine imza ettirilecek bir çağrı kâğıdı ile de mümkündür.


DAVA: Dava dilekçesinde itirazın iptali istenilmiştir. Mahkemece davanın kısmen kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.


Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:


KARAR: Mahkemece bilirkişinin davalının...