19 / 11 / 2024

kat mülkiyeti sözleşmesi ve tescil

kat mülkiyeti sözleşmesi ve tescil

Kat mülkiyeti tescil işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilerek bir dilekçe ile başvurulması halinde kat mülkiyeti tescil edilebiliyor. İşte kat mülkiyeti tescili işlemleri..

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı? Kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kiralanan mülk için bir kira sözleşmesi imzalanır. İki tarafında imzaladığı bu kontrata dair kiracıların bazı soruları vardır. İşte merak edilen sorular ve yanıtları!

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi 2021!

Arsa sahibi ve müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Peki Kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği nasıl hazırlanıyor? işte Kat karşılığı inşaat sözleşmesi 2021...

İnşaat yapım sözleşmesi örneği 2021!

İnşaat yapım sözleşmesi, yapı sahibi ile yapı müteahhidi arasında imzalanıyor. Peki inşaat yapım sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte inşaat yapım sözleşmesi örneği 2021...

kat mülkiyeti sözleşmesi ve tescil Haberi

kat mülkiyeti sözleşmesi ve tescil

Kat mülkiyeti tescili!

Kat mülkiyeti tescil işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilerek bir dilekçe ile başvurulması halinde kat mülkiyeti tescil edilebiliyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanan kat mülkiyeti tescili işlemleri şu şekilde:


Tapu memuru kendisine verilen belgelerin tamam ve usulüne uygun ve dilekçeyi verenlerin veya istemde bulunanların yetkili olduklarına kanaat getirdikten sonra, kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmasına dair resmi sözleşmeyi düzenler. Bu sözleşme aynı zamanda tescil istemi sayılır.

Sözleşme düzenlenince kat irtifakının kat mülkiyetine çevrilmesinde kat irtifakının kayıtlı olduğu kat mülkiyeti kütüğü sayfasındaki, doğrudan doğruya kat mülkiyetinin kurulması halinde ise anagayrimenkulün kayıtlı bulunduğu tapu kütüğü sayfasındaki mülkiyet hanesine "Bu gayrimenkulün mülkiyeti kat mülkiyetine çevrilmiştir." ibaresi yazılarak, sayfa anagayrimenkulün leh ve aleyhine tesis edilecek irtifak hakları dışındaki işlemlere kapatılır ve kat...