29 / 04 / 2024

kat mülkiyetini kim alır

kat mülkiyetini kim alır

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına, kat mülkiyeti deniyor. Peki, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaza kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyetini kim alır?

Kat mülkiyetini kim alır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına, kat mülkiyeti deniyor. Peki, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaza kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyetini kim alır?

Kat mülkiyeti kurmak için gerekli evraklar!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir apartmandaki bağımsız bölüm için kat mülkiyeti alınabiliyor. Kat mülkiyeti kurmak için gerekli belgeler ile tapuya başvuruluyor. İşte kat mülkiyeti kurmak için gerekli evraklar..

Kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Kat mülkiyeti kurulma sürecinde gerekli beldeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tapu memuru kendisine yapılan müracaatın ardından kat mülkiyeti sözleşmesi hazırlıyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Müteahhitler inşaata başlamadan önce “arsadan yararlanma hakkı”nı ifade eden kat irtifakı tapusunu alıyor. İnşaat bittiğinde ise tapunun çevrilmesi gerekiyor. Peki, toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Emlak alım satım vergisi kim öder?

Taşınmaz malların devir sürecinde işlemin tamamlanması ve tapunun yeni sahibi adına tescil edilebilmesi için emlak alım satım harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hesaplanan bu emlak alım satım vergisini kim öder? Satıcı emlak alım satım vergisi öder mi?

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

Kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Kat mülkiyeti, bir arsa üzerinde tamamlanmış anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kuruluyor. Gerekli belgeler ile başvuru yapılmasının ardından kat mülkiyeti sözleşmesi tescil ediliyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyetine geçişte tapu değişimi için gerekli olan belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi ve masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

Kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul içindeki bağımsız bölümlere kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu? Bir taşınmaza kat mülkiyeti tapusu almama cezası var mı?

Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?

Bir apartmandaki mesken ve işyerleri için kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyeti kurulma aşamasında birtakım masraflar ödeniyor. Peki kat mülkiyeti tapu masrafı ne kadar? Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?

Kat mülkiyeti tapusu kaç para?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan bağımsız bölümde mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu kaç para?

Kat mülkiyeti tapusu nasıl çıkarılır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen bir yapıdaki mesken ve işyerlerine tapu alınabilmesi için yapının projesine uygun inşa edilmesi ve oturum izinlerinin alınması gerekiyor. Peki, bir bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu nasıl çıkarılır?

Kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Kat mülkiyeti tapusu almak için maliklerin bir dilekçe ile Tapu Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. İşte kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015..

kat mülkiyetini kim alır Haberi

kat mülkiyetini kim alır

Kat mülkiyetini kim alır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına, kat mülkiyeti deniyor. Bu mülkiyet hakkı, arsa payı ve anagayrimenkuldeki ortak yerlerle bağlantılı özel bir mülkiyet olarak nitelendiriliyor.


Kat mülkiyeti tescil işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilerek bir dilekçe ile başvurulması halinde kat mülkiyeti tescil edilebiliyor.


Tapu memuru kendisine verilen belgelerin tamam ve usulüne uygun ve dilekçeyi verenlerin veya istemde bulunanların yetkili olduklarına kanaat getirdikten sonra, kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmasına dair resmi sözleşmeyi düzenliyor. Bu sözleşme aynı zamanda tescil istemi sayılıyor. 


Kat mülkiyetini kim alır?

Kat mülkiyetini, taşınmazın müteahhiti almakla yükümlü oluyor. Bu durum genellikle, mütehhit ile yapılan sözleşmelerde de belirtiliyor.


Kat mülkiyeti işlemleri:

- Dilekçe ile birlikte gerekli belgelerin alınması

- Belgelerin eksiksiz olması halinde binanın iskan belgesinin...