02 / 05 / 2024

kat mülkiyetinin sonlandırılması

kat mülkiyetinin sonlandırılması

Hangi hallerde kat mülkiyeti sona eriyor? Kat mülkiyetinin sona ermesi ile ilgili hükümler nelerdir? Diye soruyorsanız, sorunuzun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

Hükümetten son dakika kentsel dönüşüm açıklaması: Ne yapıp edip hızlandırılması gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sürecin hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması etkin şekilde uygulanmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Marmara Depremi'ndeki acıların tekrarlanmaması için yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması düzenlemesinin etkin şekilde hayata geçirilmesi ve denetim sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Afganistan, İran ve Özbekistan’dan gelen yatırımcıların emlak sektörüne ilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada yabancı yatırımcının kat mülkiyeti sorununa mı takıldığını söyledi.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kentsel dönüşüm kredisi desteğinin artırılması sektörü canlandıracak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Genel Sekreteri Dr. Haldun Ersen, kentsel dönüşüm kredisi desteğinin arttırılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31559 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanal İstanbul'un tüm yönleriyle araştırılması için meclis araştırması önergesi verildi!

Kanal İstanbul Projesi'nin muhtemel etkilerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi.

kat mülkiyetinin sonlandırılması Haberi

kat mülkiyetinin sonlandırılması

Kat mülkiyetinin sona ermesi!

Kat mülkiyeti, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre 3 durumda sona eriyor. Bunlar; Anagayrimenkulün arsasiyle birlikte yok olması veya kamulaştırılması, ana yapının harap olması ve bildirme ödevi ve kaydın silinmesi olarak sıralanıyor.


Buna göre, Kat mülkiyeti, kat mülkiyeti kütüğündeki sicil kaydının silinmesiyle sona eriyor. Kanuna göre ana yapının harap olması halinde, ana gayrimenkul üzerindeki kat mülkiyeti kendiliğinden sona eriyor.


Konu ile ilgili hususlar Kanunun 46, 47 ve 48. maddelerinde ele alınıyor. Söz konusu maddeler aşağıda sıralanıyor.


A) Kat mülkiyetinin sona ermesi:

I - Ana gayrimenkulün arsası ile birlikte yok olması veya kamulaştırılması ile:

Madde 46 – Kat mülkiyeti, kat mülkiyeti kütüğündeki sicil kaydının silinmesiyle sona erer. Ana gayrimenkulün bütün bağımsız bölümlerinin bir tek kişinin mülkiyetinde toplanması ile kat mülkiyeti kendiliğinden sona ermez.


Sicil kaydı,...