08 / 05 / 2024

katar Gazze proje

katar Gazze proje

Gazze Şeridi'nin yeniden imar edilmesi için oluşturulan komisyon, Filistinlilere sunulan yardımlar kapsamında 3 proje için anlaştı.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Tekfen Holding, Katar'da yeni proje inşa edecek!

Tekfen Holding, Katar'da North Field East Onshore projesi EPC-1 paketine ait Common Offsites 2 genel işlerini üstlenmek üzere ihaleyi kazandı.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Katar'ın Gazze'de inşa edeceği Hamed bin Casim Hastanesi'nin temeli atıldı!

Katar'ın Refah kentinde hayata geçireceği Hamed bin Casim Hastanesi'nin temeli atıldı.

Katar'ın Gazze'de yapacağı hastanenin ilk etap inşası için imzalar atıldı!

Katar'ın, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yapacağı hastane projesinin ilk aşamasının hayata geçirilmesi amacıyla imzaların atıldığı belirtildi.

Katar'dan Gazze'ye 1 milyon dolarlık imar yardımı!

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin, yeniden imarı ve restorasyonunda kullanılmak için 1 milyon dolar yardımda bulundu.

Katar Emiri’nin annesi Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi aldı!

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Başakşehir’de 100 bin TL sermayeli şirket kurup 1.5 ay kadar sonra da çılgın proje Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldı.

Katar Gazze'de rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı!

Katar Gazze'de bir rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı.Katar Kalkınma Fonu Müdürü Halife el-Kuvari hastanenin yüz yatak kapasitesine sahip olduğunu açıklayarak hastanenin, dünya standartlarında rehabilitasyon, fizyoterapi, protez ve işitme bölümüne sahip olduğunu anlattı.

Rixos Hotel'den Katar'da yeni proje!

Rixos Hotels, Qetaifan Island North'u geliştirilmesi ve yönetilmesi için Qetaifan Projects şirketi ile sözleşme imladı. Sözleşmeye göre, Rixos Hotels, Katar'daki otellerin, tema parkların, plaj alanlarının ve alışveriş alanlarının yönetimi ve işletilmesini sağlayacak.

Hamas ile Katar İmar Komitesi yardım projelerini görüştü!

Hamas Hareketi Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi ile Gazze'ye yardım projelerini görüştüler. 

Gazze Şeridi yeniden imar edilecek!

Gazze Şeridi'nin yeniden imar edilmesi için oluşturulan komisyon, Filistinlilere sunulan yardımlar kapsamında 3 proje için anlaştı.

katar Gazze proje Haberi

katar Gazze proje

Gazze'nin Yeniden İmarı için Katar Komisyonu açıklama yayınladı. Açıklamada Komisyon Başkanı Muhammed el-İmadi'nin Gazze'yi ziyaret ettiği duyuruldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; İmadi, ziyaret kapsamında Gazze'de yaklaşık 1,7 milyon dolar değerinde 3 projenin başlatılması için anlaşma yaptı.

İlk projenin Gazze'deki tek elektrik santrali için 350 bin dolar değerinde bir milyon litre kapasiteli akaryakıt deposu inşası olduğu belirtilen açıklamada, Gazze'de komisyon için bir merkez kurulmasını içeren ikinci projeye ise 630 bin dolar tahsis edildiği ifade edildi.

Üçüncü projenin ise Gazze'nin doğusunda bulunan El-Huda konutlarında 704 bin dolar tutarında cami inşası olduğunu kaydetti.

Katar, Ekim 2018'de abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 150 milyon dolar değerinde acil insani yardım kararı almıştı. Karar kapsamında daha önce Gazze'ye 3 kez nakdi yardım gönderilmişti. Katar ayrıca 28 Ocak'ta Gazze'de...