05 / 05 / 2024

katar kınama

katar kınama

Katar, İsrail'in Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine devam etmesine tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Ahmed bin Abdullah Al Mahmud, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklama yaptı.

Galataport, Katar Varlık Fonu'na mı satılıyor? Bloomberg: Ferit Şahenk görüşme yapıyor! 

Bloomberg, Katar Varlık Fonu Qatar Investment Authority tarafından Galataport'un satın alınabileceğini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Katar'dan korkutan açıklama geldi! Büyük bir kriz kapıda!

Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı, Avrupa'nın daha büyük bir enerji kriziyle karşı karşıya karşılaşabileceğine dair uyarıda bulundu. İşte detaylar!

AB tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı patladı. Katar lehine lobicilik yapan parlamenter tutuklandı

Avrupa Birliği tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı ile çalkalanıyor. Tutuklanan Yunan parlamenterin evinde 600 bin euro nakit para bulundu. Belçika polisinin hafta sonu operasyonunun, pazartesi yapılacak Katar  ile ilgili oturumdan hemen önce yapılması dikkat çekti

Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolarlık kaynak! Görüşmeler son aşamada!

Suudi Arabistan'dan sonra Katar ile de görüşmelerde son aşamaya gelindi. Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolara ulaşabilecek yeni kaynak girişi için görüşmeler sürüyor. Kanyağın 3 milyar dolarlık bölümünün ise sene sonuna kadar gelmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı. Tekfen İnşaat, hala inşasını sürdürdüğü, Kuzey Sahası Doğu Projesi çerçevesinde, LNG Üretim Tesisleri’nin “Offsites 2” paketinin yapım işlerini de hayata geçirecek.

ABD'den İsrail'in Batı Şeria'daki konut inşaatına kınama!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İsrail'in Batı Şeria'da 3 binden fazla konut inşa etmesine karşı çıktıklarını dile getirdi. 

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları için kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği yıkımları kınadı...

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Ürdün'den İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesindeki yıkımlara kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfulllah el-Fayiz, İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesinde yer alan Filistinlilere ait evlerin yıkmasını kınadı.

Katar Kızılayı ve AFAD, Amran Konut Köyü'nde 2. etabı tamamladı!

Katar Kızılayı ve AFAD’ın Fırat Kalkanı bölgesindeki işbirliği meyvelerini vermeye devam ediyor. “Amran Konut Köyü” adı verilen “Crescent Residential City” projesinin ikinci etabı tamamladı.

Mısır'dan İsrail'in Kudüs'teki yeni konut inşası kararına kınama!

Mısır, İsrail'in  Yeşil Bölge ile Beyt Safafa, Baka ve Talpiyot bölgelerinden Velce köyüne kadar uzanan alanda konut inşası planına ilişkin kararı kınadı.

Katar'dan Türkiye'ye 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Türkiye’nin ekonomi anlamında önemli müttefiklerinden bir olan Katar gelecek yılda 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmaya karar verdi. 

Rusya’dan İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni konut inşa etme planına kınama!

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, İsrail’in Doğu Kudüs’te binden fazla konut inşa etme planlarından endişe duyduklarını dile getirdi.

katar kınama Haberi

katar kınama

Katar, İsrail'in Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini sürdürmesini kınadı.
Başbakan Yardımcısı Ahmed bin Abdullah Al Mahmud, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Kurul, Doğu Kudüs'te 566 yeni konutun inşasına onay verilmesinin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir de Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerinde 2 bin 500 yeni konutun inşa edilmesini onaylamasını kınadı." ifadelerini kullandı.

"Meşru yasaları küçümsüyor"

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), geçen ay kabul edilen, İsrail'in, işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını içeren 2334 sayılı kararını hatırlatan Al Mahmud, "İsrail'in son zamanlarda yerleşim birimi faaliyetlerini artırması, İsrail hükümetinin uluslararası kanunları ve meşru yasaları küçümsediğini gösteriyor." ifadesine yer verdi.

Al Mahmud, uluslararası topluma, İsrail'in Filistin halkına ve hukukuna yönelik ihlallerini durdurmak...