04 / 05 / 2024

katar liman yatırımları

katar liman yatırımları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan: Türkiye ile Katar özellikle yatırımlar konusunda birbirini tamamlayan ülkeler, bu açıdan birlikte çok önemli projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi...

Byblos Liman Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Byblos Liman Yatırımları Anonim Şirketi Ataşehir'de Igor Gentil Nery ve Jose Julıo Lourenço Lopes ortaklığında kuruldu.

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

Katar’ın yurt dışı gayrimenkul yatırımları hız kesmiyor!

LNG zengini Katar, 40'dan fazla ülkede 400 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirirken; özellikle Avrupa'da gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Galataport'un bölgesinde yatırımlar hızlandı!

İstanbul'un yüzük taşı projelerinden biri olan Galataport'un yapılacağı bölgedeki yatırımlar hızla devam ediyor. Bu yıl içinde Kruvaziyer gemilerin yanaşacağı limanın ve Dünyanın en önemli markalarından Peninsula Otel'in açılışı gerçekleştirilecek...

Katar'ın Türkiye'deki yatırımları 20 milyar doları buldu!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer yaptığı açıklamada yabancı yatırım hacmi bakımından Katar'ın Türkiye'de tarım, turizm, bankacılık ve emlak alanlarındaki yatırımlarının 20 milyar doları bulduğunu söyledi.

Katar krizi Türk inşaat yatırımcılarını endişelendirdi!

Katar krizi, yatırımları bulunan Türk şirketlerini zora sokmaya başladı. Katar'da milyarlarca dolarlık yatırımların durma noktasına geleceği uyarısında bulunuldu.

Türk şirketlerin Katar yatırımları tam gaz devam ediyor!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şelale Kadak bugünkü yazısında Türklerin Katar'daki yatırımlarından söz etti. İşte o haber...

Katar'ın Türkiye'deki yatırımları artış trendine girdi!

Expo Turkey by Qatar'da Türkiye-Katar Sektör Liderleri Zirvesi düzenlendi. Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Towar: "Katar'ın, 20 milyar dolar olan Türkiye'deki yatırımları artış trendine giriyor" dedi.

Türkler yurtdışındaki liman yatırımını 29'a çıkardı!

Türk şirketlerinin yurtdışındaki liman yatırımları 29'a ulaştı. Satın alınan veya ortak olunan liman sayısının ilerleyen yıllarda 50'yi bulması planlanıyor.

AYB'den Ankara Etlik'te hastane yatırımlarına kredi desteği!

Türkiye ekonomisini desteklemeyi hedefleyen Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Petkim Limanı ile Ankara Etlik’te hastane yatırımlarının dahil olduğu projelere ve KOBİ’lere 800 milyon euroluk kredi desteği verecek.

Gemlik, liman yatırımlarıyla ön plana çıkıyor!

Gemlik Gümrük Müdürlüğü 10 milyar 282 milyon 33 bin dolar ihracat hacmi ile Türkiye gümrükler sıralamasında 3. sıraya yerleşti. 126 gümrük müdürlüğü arasında 3. sıraya yerleşen Gemlik, liman yatırımlarıyla da ön plana çıkıyor.

katar liman yatırımları Haberi

katar liman yatırımları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ile Katar'ın özellikle yatırımlar konusunda birbirini tamamlayan ülkeler olduğunu belirterek, " Bu açıdan birlikte çok önemli projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.


Bakan Elvan, Doha'daki temasları kapsamında telekomünikasyon şirketi Ooredoo Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Abdullah bin Muhammed Al Sani ile görüştü. 


Türkiye'deki telekomünikasyon sektörü hakkında bilgi veren Elvan, iki ülke telekomünikasyon şirketleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine değindi. 


Bakan Elvan, daha sonra Katar Ulaştırma Bakanı Casim bin Seyf Ahmed Al Süleyti ile bir araya geldi.


Katar'da özellikle ulaştırma alanında faaliyet gösteren çok sayıda Türk firması olduğunu anlatan Elvan, bu alanlardaki ilişkileri geliştirmek istediklerini dile getirdi. Hem Türkiye'de hem da Katar'da  ortak gerçekleştirilebilecek önemli projeler bulunduğuna işaret eden Elvan, özellikle liman yatırımları konusunda işbirliği yapmayı istediklerini söyledi.


Bakan Elvan, Avrasya...