28 / 04 / 2024

katar stadyum inşaat

katar stadyum inşaat

FIFA, 2022 Dünya Futbol Şampiyonası'nın Katar'da yapılmasına karar verirken, Katar da şimdiden hazırlıklara başladı. Katar, aralarında 86 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun da olduğu 9 yeni stadyum yapma kararı aldı.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türkiye, Katar'da 18,6 milyar dolar inşaat yatırımı yaptı!

Türkiye ve Katar iş birliği 2020 senesinde koronavirüs salgınına rağmen büyümeye devam etti. Türk inşaat firmaları 2020'de Katar'da 18,6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Tekirdağ'da inşaatına başlanan şehir stadyumu mecliste!

Tekirdağ ilinde inşaatına başlanan buz pisti ve şehre stadyum yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Katar, Somali'deki Hobyo Limanı inşaat projesine start verdi!

Katar yönetimi, Somali'nin Galmudug eyaletindeki Hobyo Limanı inşaat projesi için düğmeye bastı.

Irak, Katar ile inşaat alanında iş birliği yapmak istiyor!

Katar'ın zor şartlar karşısındaki aklı selim tutumundan övgüyle bahseden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Katar ile çeşitli alanlarda özellikle de ekonomi, inşaat, yatırım ve hizmet alanlarında iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

Karan için inşaat firmalarından 2 milyon TL'lik teklif!

Fahriye Evcen-Burak Özçivit çiftinin oğulları Karan’ın fotoğrafı için Katar ve Özbekistanlı inşaat firmaları 2 milyon TL teklif etti.

Türk inşaat firmaları Avrupa’da spor kompleksi inşa ediyor!

Türk inşaat firmaları Avrupa’daki spor kompleksi yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Kayı İnşaat Litvanya’da iki stadyum projesi inşa edecek.

Crosthwaites ailesi Chelsea'nin stadyum inşaatını durdurdu!

Maliyeti 1 milyar Paund'u bulması beklenen Chelsea'nin yeni stadyum inşaatı durduruldu. 

Katar'daki 220 milyar dolarlık inşaatı Türk firmaları yapar!

Ekonomi Bakanı Nİhat Zeybekci, Türkiye ile Katar arasında ticaretin arttırılması için düzenlenen toplantıda konuştu. Zeybekci, Katar'daki 220 milyar dolarlık inşaatı Türk firmalarının yapabileceğini ifade etti.

Tekfen İnşaat'tan Katar'a 200 milyon dolarlık proje!

Tekfen İnşaat Katar'da Doğu Endüstriyel Yolu inşaatı işi kapsamında 200 milyon dolarlık proje yapacak. Proje 27 ayda tamamlanacak.

katar stadyum inşaat Haberi

katar stadyum inşaat

FIFA, 2022 Dünya Futbol Şampiyonası'nın Katar'da yapılmasına karar verirken, Katar da şimdiden hazırlıklara başladı. Katar, aralarında 86 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun da olduğu 9 yeni stadyum yapma kararı aldı. Ülkede ulaşımdan, altyapıya ve konaklamaya kadar pek çok alanda yeni yatırımlar yapılacak. Sadece şampiyonanın organizasyonu için 4 milyar dolarlık bütçe ayıran Katar, altyapı yatırımları için 75 milyar dolar harcayacak. Katar, yeni 9 stadyum ve mevcut 3 stadyumun yenilenmesi için 9 milyar dolar yatırım yapacak. Otel ve turizm tesisleri için 17 milyar dolarlık yatırım yapılması bekleniyor. Böylece, mevcut 22 bin odalık otel kapasitesi, 2022'ye kadar 95 bine çıkarılacak. Dünya Futbol Şampiyonası için ulaşım altyapısına büyük önem veren Katar, metro ve raylı hatlar için 21 milyar dolar, yol ve köprüler için...