28 / 04 / 2024

Katar türk müteahhitlerini bekliyor

Katar türk müteahhitlerini bekliyor

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, 2022'de Katar'da yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası için gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından gerçekleştirilmesini istediklerini kaydetti.

Suudi Arabistan'ın ambargosu, Türk müteahhitlerini vurdu!

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı resmi bir ambargo uygulaması da Türk ürünlerinin ülkeye girişimde bir takım zorluklar çıkartıyor. Suudi Arabistan'ın bu kararından da en çok etkilenen müteahhitlik sektörü oldu...

Suudiler Türk müteahhitlerini devre dışı bırakıyor!

Türk mallarını boykot kararı alan Suudi Arabistan, Türk müteahhitleri de boykot ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin ülkede 2018'de yaklaşık 3 milyar dolarlık iş aldıklarını fakat rakamın 2020'nin ilk 8 ayında 21 milyon dolara düştüğünü belirtti. 

Türk müteahhitleri Avrupa’ya yöneldi!

Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’da birçok ülke ile yaşanan siyasi sorunlar ve iç karışıklıklar, Rus ekonomisindeki sıkıntılar, Türk müteahhitlerini Avrupa’ya yönlendirdi. Özellikle Cengiz Holding, kara ve demiryolu ile birlikte tünel ihaleleriyle gündemde olan Slovenya’da projeler hayata geçiriyor.

İran'dan Türk müteahhitlere davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk müteahhitlerini İran'daki inşaat projelerine yatırım yapmaya davet etti

TOKİ Türk müteahhitlerini yurtdışına taşıyacak!

Türkiye'de alt ve orta gelirliye yönelik konut üreten TOKİ hayata geçirdiği projeler ile 100'den fazla ülkeye örnek oldu. TOKİ Türk müteahhitlerini yurtdışına taşıyacak.

Katar'da Türk müteahhitleri için 170 milyar dolarlık fırsat!

Katar ve Türkiye inşaat projeleri için işbirliği yapılacak. Expo Turkey by Qatar Fuarı ile Türk müteahhitlere 170 milyar dolarlık proje fırsatı doğuyor.

Eximbank'tan Türk müteahhitlerine hazine garantili destek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eximbank'ın birçok ülkede yapılacak projelerde Türk müteahhitlerini bu şekilde hazine garantili olarak destekleyebileceğini vurguladı.

Rusya, Türk müteahhitleri bekliyor!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Türkiye Müteahhitler Birliği ev sahipliğinde Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen "Gündem 2016" başlıklı sohbet toplantısında konuşma yaptı. Karlov, “Türk müteahhitlerini Rusya’da dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Türk müteahhitlerin Katar’da üstlendiği işler 15 milyar doları buldu!

Bakan Arslan: "Türkiye ve Katar arasındaki ticaret hacmi son 5 yılda yaklaşık 3 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaştı" dedi. Arslan, Türk müteahhitlerin, firmaların Katar’da üstlendiği işlerin 15 milyar doları bulduğuna dikkati çekti.

Katar'daki Türk müteahhitlerine öncelik tanınacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk müteahhitlerine müjdeyi verdi. Davutoğlu, 2020 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için 20 milyar dolar yatırım yapacak olan Katar'ın Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacağını açıkladı.

Katar, Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacak!

Katar ziyareti sırasında soruları yanıtlayan Davutoğlu, Türk müteahhitlerine müjdeyi verdi. Davutoğlu, 2020 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için 20 milyar dolar yatırım yapacak olan Katar’ın Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacağını açıkladı.

Türk müteahhitler Katar'da 15,3 milyar dolarlık proje yapıyor!

Türk müteahhitlerin Katar'da üstlendikleri işin 15,3 milyar dolar olduğunu aktaran Başbakan Ahmet Davutoğlu, önlerinde büyük bir potansiyelin bulunduğunu ve konuyu Emir Şeyh Temim ve Başbakan Şeyh Abdullah ile görüştüklerini vurguladı.

Katar'dan Türk müteahhitlerin ülkeyi terk etmesine yasak!

Katar sel baskınında zarar gören binaları inşa eden Türk müteahhitlerin ülkeyi terk etmesini yasakladı. Katar'ın başkenti Doha'da altyapı neredeyse tamamen çökmüş seller nedeniyle yollar kapanınca okullar da tatil edilmiş ve AVM'ler kapatılmıştı.

Katar türk müteahhitlerini bekliyor Haberi

Katar türk müteahhitlerini bekliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin makamında kabul ettiği Al-Şafi, iki ülke arasındaki ilişkilerin liderler düzeyinde, siyasi, askeri ve güvenlik alanında ileri seviyede olduğunu, ekonomik anlamda da ilişkilerin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi. Al-Şafi, özellikle inşaat ve müteahhitlik alanında Türk firmalarının varlığının artırılmasından yana olduklarını belirtti. Türkiye ile tarım alanında da yatırımların artırılmasını talep ettiklerinin altını çizen Al-Şafi, Yüksek Stratejik Komite'nin bu seneki toplantısında iki ülke arasındaki Gümrük İşbirliği Anlaşması'nın da imzalanmasını arzuladıklarını, anlaşmanın gümrük işlemlerinde karşılıklı yardımlaşma ve işbirliği sağlayacağını bildirdi. Bakan Tüfenkci ise Türkiye- Katar ilişkilerinin gelişmesinin bölgesel güvenlik ve istikrara katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi. Bölgedeki gelişmelerin, ülkelerin daha yakın bir işbirliği yapmasını gerekli kıldığını vurgulayan Tüfenkci, Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle ilişkilerine stratejik bir bakış açısıyla yaklaştığını belirtti. 


GÜMRÜK İŞBİRLİĞİ...