04 / 05 / 2024

katlı yaşam arkeoloji

katlı yaşam arkeoloji

Samsun'da bulunan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Katlı yaşamın ilk yerleşkesi olarak bilinen alanın kamulaştırılması amaçlanıyor.

Elazığ'daki Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı yeniden başladı!

24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 şiddetinde depremin meydana geldiği Elazığ’da 41 vatandaş yaşamını yitirdi, 5 yapı yıkıldı, binlerce binada ise ağır hasar meydana geldi. Deprem sonrasında merkezde inşa edilen 26 katlı Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı durdurulmuştu. Şimdi ise yeni bir gelişme yaşandı.

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

Eston Şehir Koru'nun ilk etabında yaşam başladı!

Polatyol Grubu'nun Bahçeşehir'de yatay ve az katlı mimariye sahip projesi Eston Şehir Koru'nun ilk etabında yaşam başladı.

Erzincan'da çatıdan düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Erzincan Taksim TOKİ'de 4 katlı bir apartmanın çatısını tamir ederken dengesini kaybederek düşen işçi Sebahattin Mutlu yaşamını yitirdi.

Samsun Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi kamulaştırılacak!

Samsun'da bulunan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Katlı yaşamın ilk yerleşkesi olarak bilinen alanın kamulaştırılması amaçlanıyor.

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

Yörelerin yerel mimari unsurlarından izler taşıyan az katlı yapılarla geleneksel mahalle kültürünün gelişimini destekleyen projeler üreten TOKİ, İzmir Çeşme’de inşa ettiği Reisdere Toplu Konutları’yla, bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı.

İzmir'e Merkez Yaşam Konak projesi geliyor!

Ocak-Şubat gibi inşaat çalışmaların başlayacağı ‘Merkez Yaşam Konak projesi 38 katlı tek blok şeklinde yükselecek. Proje konut projesi olarak hayata geçirilecek.

Kuyumcular butik yaşam için Alya Penta'yı seçti!

Akkuş Gayrimenkul’un Beylikdüzü’ndeki yeni projesi Alya Penta, Yaşam Vadisi Parkı’na komşu konumu, Beylikdüzü-Bakırköy metro hattına yakınlığı, az katlı binalarda sunduğu butik yaşam keyfiyle şehir merkezinin karmaşasından kaçmak isteyenleri kendine çekiyor.

Karabük'te yaşam kompleksi inşaatı hızla ilerliyor!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ilk defa yapılacak olan Yaşam Kompleksi projesinin hem ticari bakımdan hem de sosyal aktivite bakımından kente çok önemli katlı sağlayacağını söyledi.

Manisa Turgutlu'ya yeni yaşam alanı inşa ediliyor!

Turgutlu’da katlı otopark, kapalı Pazar yeri ve yeni yaşam alanlarını içeren projede ilk kazma vuruldu. Başkan Cengiz Ergün, modern yapısı ve mimarisiyle Turgutlu’ya prestij katacak olan projenin hem vatandaşları hem de esnafı sevindireceğini söyledi.

Toskana Vadisi projesi tek katlı yaşam konseptiyle birleşiyor!

Emaar Türkiye'nin geliştirdiği Toskana Vadisi projesi, Ankan Yapı'nın eseri olan Park Village "tek katlı yaşam konsepti" ile birleşerek Büyükçekmece'de oluşturulan Toskana kimliğini yeniden yorumluyor.

Yaşam Kule Ankara resimleri!

16 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen Yaşam Kule, Ankara Yenimahalle'de yükseliyor. 40 katlı tek bloktan oluşan Yaşam Kule Ankara resimleri haberimizde bulunuyor.

Yaşam Kule Ankara ödeme koşulları!

Stüdyo, 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire tipi seçeneklerinden oluşan Yaşam Kule 40 katlı tek blok halinde yükseliyor. Yaşam Kule Ankara ödeme koşulları haberimizde mevcut.

katlı yaşam arkeoloji Haberi

katlı yaşam arkeoloji

Bilim insanları tarafından Nuh Tufanı'ndan sonra insanların yaşamaya başladığı 3 yerden biri olduğu kaydedilen, Samsun'da bulunan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Karmil, kazı çalışmalarının devam ettiği vadiyi, yılda 200 bin turistin ziyaret ettiğini kaydetti.

M.Ö. 15 bin ile M.Ö. 60 bin yıllarına ait olduğu düşünülen, insanların yerleşik olduğu en eski 8'inci yer olduğu öğrenilen ve büyüklü küçüklü mağaraların bulunduğu vadi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bölgenin kayaç yapısı sebebiyle mağaraların, üst üste olmasıyla katlı yaşamın ilk yerleşkesi olduğu biliniyor. Paleolitik Çağ'da yaşayan Tekkeköy mağara sakinleri, madeni tanımamışsa da tüm aletleri taş, ağaç ve kemikten yapmış, avcılık ve toplayıcılıkla uğraşmış, taşı yontarak...