16 / 05 / 2024

Katolik yetimhanesi

Katolik yetimhanesi

2001 yılında içinde Fransız Yetimhanesi'nin de bulunduğu, Bebek'te Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 63 dönüm araziyi 49 yıllığına kiralayan bir şirket, Fransız Yetimhanesi binalarını yıkmakla suçlanmış.

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

İspanya'da Katolik Kilisesi üzerine geçirdiği toplam 965 taşınmazı devlete iade ediyor!

İspanya'da Katolik Kilisesini temsil eden Piskoposlar Konferans, iktidardaki sol koalisyon hükümetle gerçekleştirdiği pazarlıklardan sonra mülkiyet hakkına sahip olduğu toplam 965 taşınmazı devlete geri iadeyi kabul etti.

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Sent Antuan Kilisesini satmaya çalışan çete liderine 285 yıl!

Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi Sent Antuan Kilisesinin sözde varislerini bularak hazırladığı sahte belgelerle satışa sunan Sebahattin Gök'ün kurucusu olduğu 14 kişilik çete hakkında dava açıldı. 

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin restorasyonu için ilk adım atıldı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olan Büyükada Rum Yetimhanesi, yıllar boyunca yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Kurtarılmayı bekleyen yetimhanenin restorasyonu için ilk adım atıldı.

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

İHH, İdlib'teki 86 bloklu Şam Yetimhanesi'ni bakımdan geçirdi!

İHH, İdlib kırsalında yer alan Sarmada kasabasındaki Şam Yetimhanesi'nde bakım ve onarım çalışması yaptı...

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

1964 yılında kapısı kilitlenen Büyükada Rum Yetimhanesi'nde özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle tahribat artıyor. Çatısında çökmelerin olduğu tarihi yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Beşiktaş'taki Musevi yetimhanesi özel okul olacak! 

Beşitaş'ta bulunan anıtsal yapı niteliğinde tescilli Musevi Yetimhanesi'nin özel okul olması için hazırlan plan değişikliğini koruma kurulu onay verdi. 

Kırım'da Katolik ve Ortodoks kiliselerin arsa kavgası!

Kırım'da Ukrayna Ortodoks Kilisesine ait arsa, Rusya tarafından Roma Katolik kilisesine tahsis edildi.

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin çökme tehlikesi var!

Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası Büyükada Rum Yetimhanesi ile ilgili kapsamlı bir rapor yayımlandı. 

Tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşüyor!

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Yıldız Mahallesi’ndeki tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşecek. Tartışmalı plan teklifi İmar Komisyonu’ndan geçti.

Katolik yetimhanesi Haberi

Katolik yetimhanesi



Boğaz'da tarih 'tarih' olacak!...


Katolik yetimlerin eğitim ve bakımı için 150 yıl önce yapılan Bebek'teki Fransız Yetimhanesi binaları, otel olmak üzere yerle bir ediliyor...


ÖMER ERBİL İstanbul


    İçinde Fransız Yetimhanesi'nin de bulunduğu, Boğaziçi öngörünüm alanındaki Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 63 dönüm araziyi 49 yıllığına kiralayan Bebek Turizm Şirketi, yapılan sözleşmeye aykırı olarak tarihi katletmekle suçlanıyor.

    Şirket, 1991'deki sözleşmeyle yetimhane binaları dışında kalan araziyi kiralamasına rağmen, bu binaları da yıkmaya başladı. Bebek Turizm Genel Müdürü Lale Göreç ise, 2 katlı köşkün aslına uygun yeniden yapılacağını söylüyor.  


Yetimler perişan 


    Diğer 16 binanın da yıkılarak aslına uygun yapılması için Koruma...