13 / 05 / 2024

İHH, İdlib'teki 86 bloklu Şam Yetimhanesi'ni bakımdan geçirdi!

İHH, İdlib'teki 86 bloklu Şam Yetimhanesi'ni bakımdan geçirdi!

İHH, İdlib kırsalında yer alan Sarmada kasabasındaki Şam Yetimhanesi'nde bakım ve onarım çalışması yaptı...



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, İdlib kırsalında yer alan Sarmada kasabasındaki Şam Yetimhanesi, bakımdan geçirildi.

Toplam 86 blok evin bulunduğu yetimhanede, ülkelerindeki iç savaşta babalarını kaybeden 260 Suriyeli yetim çocuk, anneleriyle birlikte kalıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, bölgesel koşullar ve kötü hava şartları sebebiyle, yetimhane bünyesinde yer alan evlerde yaşanan yıpranmalar için bakım-onarım çalışması yapıldığını belirtti. 

İHH, İdlib teki 86 bloklu Şam Yetimhanesi ni bakımdan geçirdi!

Yetimhanedeki tadilat çalışmasından sonra ortamın yeniden renklendiğine dikkat çeken Tosun, "Yetimhane bünyesinde bulunan 86 blok evde ve sosyal alanlarda yürütülen tadilat ve boya çalışması sonucu, ortam yine renklendi. Şam Yetimhanesi'nde anneleriyle beraber kalan 260 yetimimiz için burası yeniden renkli bir yuvaya dönüştü" diye konuştu.

Tadilat çalışmalarının, İHH İstanbul Acil Yardım ve Arama-Kurtarma ekibi tarafından yapıldığını ifade eden Tosun, şunları söyledi:

"Ekipteki arkadaşlarımız, gönüllü olarak Suriye'ye gelip yetimhanenin yeniden güzel bir yuvaya dönüşmesi için emek harcadı. Tadilat ve boya işlerinin ardından yetimhaneye yeni bir görünüm geldi. İHH, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana, ülke içerisinde gıda, eğitim, barınma ve sağlık alanlarında çalışma yürütüyor."


Geri Dön